• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Poštujem Misketovu odluku

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor reprezentacije BiH Safet Sušić rekao je da poštuje odluku Zvjezdana Misimovića da se oprosti od dresa nacionalne selekcije, ali da je mogao prvo njega pozvati i obavijestiti.

Rekorder po broju nastupa u dresu reprezentacije Misimović je jutros obznanio odluku da napušta selekciju BiH. 

"Za Zvjezdana Misimovića sam čuo preko novinara, mene nije zvao i nije mi rekao za to, mada je trebao selektora nazvati i obavijestiti o svojoj odluci. Ipak, poštujem njegovu odluku, riječ je o igraču koji ipak ima 32 godine, a do Evropskog prvenstva će imati 34 godine", kazao je Sušić.

Napominje kako će biti mnogo teže pronaći adekvatnu zamjenu za Spahića koji se također oprostio od igranja u reprezentaciji.

"Kada smo kod Emira Spahića, njega u ovom momentu niko ne može zamijeniti i zato trebamo tražiti adekvatnog igrača na toj poziciji. Tražit ćemo neko dugoročno rješenje za Evropsko i za Svjetsko prvenstvo. Na toj poziciji do tada možemo koristiti Ermina Bičakčića, Tonija Šunjića i Seada Kolašinca", rekao je bh. selektor.

Naglasio je kako u narednom periodu planira pozvati nove igrače u reprezentaciju kako bi se ekipa uigrala i bila spremna za velike utakmice.

"Planiram pozvati tri, četiri nova igrača u reprezentaciju kako bi imali potpun sastav", objasnio je selektor Sušić.

Sušić je danas zajedno s pomoćnikom Elvirom Baljićem bio u posjeti Trening kampu reprezentacije u Zenici, kako bi se uvjerio u kvalitet uslova i mogućnost da se najbolja državna selekcija tamo priprema uoči kvalifikacijskih utakmica za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

On je rekao da postoje realne šanse da se reprezentacija BiH priprema u Zenici umjesto u Sarajevu.

"Trenutno sam u Zenici da vidimo sve oko toga, ali koliko sam do sada vidio postoje potrebni uslovi da se u Zenici priprema reprezentacija. Zadovoljan sam onim što sam do sada vidio ovdje", kazao je Sušić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC