• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vračar - Nacionalni stadion ili Sigurna kuća?

Autor mondo.rs

Ni na jednom fudbalskom objektu u Srbiji ove sezone nije odigrano više utakmica Superlige i Kupa, nego na stadionu Obilića, koji se pritom i ne takmiči.

 Vračar - Nacionalni stadion ili Sigurna kuća? Izvor: MN PRESS

Infrastruktura, infrastruktura, infrastruktura...

Ulaganje u oronule fudbalske objekte prioritet je Fudbalskog saveza Srbije, koji za početak sezone 2014/15 ponovo nije uspeo da ispuni kriterijume koje je sam postavio i pred sebe i pred Zajednicu Superlige i pred klubove, pa samim tim i pred lokalne vlasti.

I ove sezone, uprkos strogim uveravanjima sa Terazija da popusta neće biti, u dva najvažnija fudbalska takmičenja u zemlji dolazi do improvizacije kada je organizacija utakmica u pitanju, što naravno utiče na regularnost takmičenja.

To što Voždovac igra na krovu tržnog centra, to što Rad nema drugu tribinu na svom stadionu, a što je stanje Omladinskog stadiona takvo da je klizište počelo da urušava najveću tribinu i ugrožava živote posetilaca, dovelo je do toga da Srbija spontano dobila svoj Nacionalni stadion ili bolje reći Sigurnu kuću.

To je stadion "Miloš Obilić" na Vračaru, gde i dalje igra bivši šampion Jugoslavije, FK Obilić, doduše sada u Međuopštinskoj ligi, Grupa A.

Izvor: MN PRESS



ZGUSNUT RASPORED


UTAKMICE ZAKAZANE NA VRAČARU:

10. 8. Voždovac - Partizan, 1. kolo JSL
23. 8. Voždovac - Rad, 3. kolo JSL
24. 9. Bežanija - Partizan, 1/16 finala Kupa
27. 9. Partizan - OFK Beograd, 7. kolo JSL pomereno)
29. 9. Rad - Čukarički, 7. kolo JSL

UTAKMICE KOJE ĆE BITI ZAKAZANE NA VRAČARU:

Rad - Partizan
Rad - Crvena zvezda
Rad - Voždovac
Rad - OFK Beograd (možda)
Voždovac - Crvena zvezda
OFK Beograd - Partizan
OFK Beograd - Crvena zvezda
OFK Beograd - Rad (možda)
OFK Beograd - Voždovac (možda)

Ali, Obilić je ove pozne jeseni i ranog proleća odigrao samo jedan zvaničan meč na svom stadionu, onaj protiv BUSK u skoro pa najnižem rangu takmičenja u državi i dobio ga rezultatom 2:0. Uprkos tome, na Obilićevom sportskom objektu odigrano je najviše utakmica u zemlji, ako se računaju dva najvažnija takmičenja, Superliga i Kup Srbije!

Dobro ste pročitali...

Za sada, na Vračaru su igrali Voždovac, Partizan, Rad, Bežanija, Čukarički, trebalo je da nastupi i OFK Beograd, ali je taj meč odložen zbog Parade ponosa, no neka ne brinu "romantičari", oni će najmanje dva puta biti "domaćini" na Obilićevom stadionu, kada na proleće budu igrali protiv Crvene zvezde i Partizana, a možda i više puta, ako se proceni da bi dolazak navijača Rada i Voždovca na Karaburmu bio potencijalni problem.

Navodeći buduće protivnike OFK Beograda, pomenuli smo i Crvenu zvezdu kao klub koji će kad-tad na Nacionalni stadion. Ne jednom, već tri puta, jer će crveno-beli tek gostovati Voždovcu i Radu. I Partizan će na Vračar opet, iako je dva puta bio, prvo u Superligi ekipi Voždovca, a onda i u Kupu, timu Bežanije. Tu su mečevi sa OFK Beogradom i Voždovcem.

Izvor: MN PRESS

Samo zahvaljujući proceni policije da nije bezbedno igrati fudbal dan pre održavanja Gej parade, Partizan nije doživeo da i sam bude domaćin na stadionu Obilića. Trebalo je, zbog zamene travnate podloge na JNA, da ugosti "romantičare" u komšiluku, ali do trenutka kada Superliga bude odredila naknadni termin za ovaj susret 7. kola Superlige, biće trava nameštena u Humskoj.

Prošlog vikenda, ponovo zbog Parade, izbegnuto je i da inače tvrdoj podlozi na Vračaru budu odigrane dve utakmice Superlige u dva dana: Rad - Čukarički i Partizan - OFK Beograd! Kako bi izgledao teren za taj drugi susret, možemo samo da nagađamo...

Nisu samo sigurni mečevi Superlige Rada, Voždovca i OFK Beograda sa Partizanom, Zvezdom i opet Radom i Voždovcem događaji kada će se opet na Vračar. Postoji realna šansa da žreb za osminu finala Kupa spoji Rad ili Voždovac kao domaćine "večitima".

Da li će i pravi domaćin, Obilić, nekada morati da se "skloni" zbog dolaska ekipa iz višeg ranga? Sasvim je izvesno...

Stadion "Miloš Obilić" kapaciteta je 4.508 mesta i često bude "lepo" popunjen kada dolaze Zvezda i Partizan, ali on pored tvrde podloge na kojoj lopta "tandrče" ima još jednu specifičnost - dimenzije terena. Površina igrališta ne ispunjava ni minimum kriterijuma propisanih od strane UEFA, što ipak nije prepreka da se na tom igralištu odigra dvocifren broj takmičarskih mečeva u elitnom rangu srpskog fudbala.

Nacionalni stadion ili Sigurna kuća, procenite sami...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC