• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape: Bod je uspjeh, Belgija je kao Njemačka

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić je bio zadovoljan poslije remija sa Belgijom (1:1) jer je ostvario planirano - dva boda iz mečeva sa Velsom i ''crvenim đavolima''.

Poslije remija u Kardifu sa Velsom, ''zmajevi'' su u ponedjeljak u Zenici takođe osvojili bod u meču sa Belgijom, jednom od najjačih evropskih reprezentacija (1:1) u kvalifikacijama za šampion Evrope u Francuskoj.

Imali su Papetovi igrači puno problema u duelu sa ''crvenim đavolima'', posebno u prvom dijelu, ali su ipak poveli golom Edina Džeke i zasluženo izborili remi, ali ne bi bilo nezasluženo i da je cijeli plijen ostao na ''Bilinom polju''.


''Moram prvo da čestitam igračima na izuzetno dobroj igri i naporu da pariraju strašnoj ekipi Belgije koja je najbolja reprezentacija protiv koje smo igrali računajuči Argentinu i Njemačku. Ovaj rezultat je uspjeh. Prije tri dana smo imali tešku utakmicu sa Velsom. Prije meča ne bih pristao na bod, ali kada pogledamo sve ovaj rezultat je uspjeh'', izjavio je Sušić nakon utakmice za BHT 1.

Oduševljen je Pape bio večerašnjim rivalom.



''Belgija meni sada liči na Njemačku. Nemaju nikakvog straha i kompleksa i bez ikakvih problema uđu u svaku utakmicu. Mene su oduševili. Zaista igraju sjajno. Igrati protiv jedne takve reprezentacije je teško ali dobro''.

Sušić je napomenuo da su glavni rivali BiH u trci za plasman na Evropsko prvnestvo selekcije Velsa i Izraela.


''Veći protivnik za drugo mjesto nam je Izrael od Velsa, koji ima Gereta Bejla, ali Izraelci imaju više kvalitenih igrača. Mislim da će i treća utakmica biti kao i ove dvije što smo odigrali, pokušaćemo ih pobijediti i ako uzmemo barem bod bićemo u prednosti. U narednoj godini sigurno imamo bodove protiv Andore. Ima još sedam utakmica i 21 bod i sigurno da još uvijek imamo šanse za odlazak u Francusku'', zaključio je selektor BiH.

"Zmajevi" u okviru četvrtog kola u novembru gostuju selekciji Izraela, koja je večeras nadigrala Andoru (1:4).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC