• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalerke BiH popile "petardu"

Autor mondo.ba

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Zenici (0:5) od selekcije Belgije u trećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Holandiji 2017. godine.

  Prvu priliku na susretu imala je Amna Lihović u osmom minutu kada se našla sama pred golmanom belgijskog tima, ali je pogodila stativu.

Belgija je do vođstva stigla u 25. minutu - Tesa Fulert je centrirala sa lijeve strane, a lopta je preletjela Enveru Hasanbegović i došla do Džulije Bismans koja je ubacila loptu u mrežu - 0:1.

Bismans je postigla i drugi pogodak za Belgiju u 65. minutu kada je ostala sama na 15 metara od gola i odličnim udarcem savladala Envere Hasanbegović. Treći gol za gošće iz slobodnog udarca postigla je Tesa Fulert u 73, a ista igračica je deset minuta pogodila za 0:4.

"Petardu" je kompletirala Odri Demoustije u drugom minutu sudijske nadoknade.

"Prvo poluvrijeme je bilo odlično. Djevojke su igrale onako kako smo tražili od njih. Prvi gol smo primili sopstvenom greškom, jer ovo je ipak mlada ekipa. Kako je vrijeme odmicalo Belgija je pokazala kvalitet. U posljednjih petnaest minuta naše igračice su pale kondiciono, a protivnik je znao to da kazni", izjavila je selektorka BiH Samira Hurem, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Reprezentativke BiH kvalifikacije nastavljaju 25. novembra kada će gostovati u Srbiji.

Bosna i Hercegovina: Envera Hasanbegović, Nikolina Dijaković, Amira Spahić, Marija Aleksić, Amela Fetahović (67. Aida Hadžić), Eldina Ahmić, Milena Nikolić, Alisa Spahić, Zerina Piskić, Amna Lihović (75. Merima Alibašić), Melisa Hasanbegović (81. Tatjana Stanić). Selektorka: Samira Hurem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC