• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Poraz Šalkea u Majncu

Autor mondo.ba

U duelu pretendenata za nastup u evropskim kupovima između Majnca i Šalkea bolji je bio domaćin na otvaranju 21. kola njemačke Bundeslige - 2:1.

Majnc je povezao tri pobjede u prvenstvu i istovremeno prekinuo mini seriju od dva trijumfa Šalkea! Takođe se i revanširao gostima za poraz u prvom dijelu sezone u Gelzenkirhenu.

Prvu šansu na utakmici u petak uveče imali su domaći fudbaleri, tačnije Džon Kordoba u šestom minutu dvoboja na „Kofas Areni“. Kolumbijac je prošao kao brzi brzi voz kroz odbranu i šutirao, ali je odlično odbranio golman gostiju iz Gelzenkirhena Ralf Ferman.

Uvratio je u 12. minutu njegov kolega iz Majnca Loris Karuis odbranivši udarac Leona Gorecke sa ivice kaznenog prostora, nakon odličnog prodora defanzivca Šalkea i reprezentacije Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca.

Golman gostiju je prvi kapitulirao u 33. minutu, nakon što je poslije odbijene lopte na ivicu šesnaesterca natrčao defanzivac Majnca Gaetan Busman i pogodio donji desni ugao - 1:0.

U nastavku je Šalke praktično već u prvom napadu stigao do izjednačenja - Maks Majer je poslao upotrebljivu loptu u kazneni prostor, a tamo je prihvatio Junes Belhanda i proslijedio u donji desni ugao Majncove mreže - 1:1.

Ipak, da bodovi ostanu na „Kofas Areni“ pobrinuo se u 79. minutu kapiten domaćina Julian Baumgartlinger, koji je poslije šezdesetak utakmica u dresu Majnca postigao svoj prvi pogodak u Bundesligi. Idealan centaršut uputio je Junuz Mali, a Austrijancu je preostalo da se pokloni za 2:1.

Majnc se ovom, 10. pobjedom u prvenstvu bodovno izjednačio sa Šalkeom, iako su plavi ostali na četvrtom mjestu zbog bolje gol razlike.

Bundesliga 21. kolo

Petak

Majnc - Šalke 2:1 (1:0)

/Busman 33, Baumgartlinger - Belhanda 46/

Subota (15.30)

Verder Bremen - Hofenhajm

Darmštat - Bajer Leverkusen

Borusija Dortmund - Hanover

Štutgart - Herta

Volfsburg - Ingolštat

Keln - Ajntraht (18.30)

Nedjelja

Hamburger - Borusija Menhengladbah (15.30)

Augsburg - Bajern (18.30)

TABELA: Bajern Minhen 53, Borusija Dortmund 45, Herta 35, Šalke (+1)33 , Majnc (+1) 33, Borusija Menhengladbah 32, Bajer Leverkuzen 32, Volfsburg 27, Keln 26, Ingolštat 26, Štutgart 24, HSV 23, Augzburg 21, Ajntraht 21, Darmštat 24, Verder 19, Hofenhajm 14, Hanover 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC