• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Kako do opstanka?

Autor mondo.ba

Na osam kola do kraja ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac nalazi se na tri boda ispod zone ispadanja.

 FK Borac: Kako do opstanka Izvor: MONDO/Samir Cacan

Crveno-plavi su dolaskom Borčeta Sredojevića popravili igru i zabilježili dvije vezane pobjede nad Travnikom (0:2) i Drinom (3:0) koje su im umnogome popravile raspoloženje i podgrijale nadu navijača da "Velikan iz Platonove" može osigurati opstanak u eliti.

Utisak da Borac ima dobar tim kojem nije mjesto pri dnu prvenstvene tabele u BiH imao je i beogradski Partizan, koji je u većem dijelu prijateljskog meča na Gradskom stadionu bio u podređenom položaju (0:0).

Malčice je dobru atmosferu na Gradskom stadionu "pomutila" kazna Fudbalskog saveza BiH zbog neisplaćenih obaveza bivšim igračima Borislavu Pilipoviću, Ivanu Kostiću, Mladenu Žižoviću, Marku Jevtiću i Stefanu Dujakoviću, ali ta dugovanja će biti isplaćena do 31. marta što znači da će predstojećeg vikenda Borac ugostiti aktuelnog prvaka Sarajevo.

Pozitivna atmosfera je tu i ne treba biti mnogo pametan pa zaključiti da bi trijumf nad bordo timom donio veliki "vjetar u leđa" Banjalučanima na putu ka opstanku, ali mnogo su važnije utakmice protiv direktnih rivala za opstanak - prvenstveno Slavije i Viteza, a i zeničkog Čelika, kao i gostovanje u Prijedoru protiv Rudara.

BORAC do kraja sezone

Kod kuće: Sarajevo, Čelik, Slavija, Vitez

U gostima: Zrinjski, Rudar Prijedor, Široki Brijeg, Radnik

Ukoliko Borac zabilježi pobjede na tim utakmicama, a i otkine poneki bod favorizovanom Zrinjskom, Širokom Brijegu i Radniku u gostima, najvjerovatnije će i dogodine nastupati u Premijer ligi BiH, koja će naredne sezone brojati 12 timova.

Kad pogledate tabelu pred 23. kolo, Vitez ima "plus tri" boda i na svom terenu dočekuje Drinu, Sarajevo, Čelik i Slaviju, a gostuje u Travniku, "plemićima" u Mostaru i "rudarima" u Prijedoru.

Olimpik, koji ima bod manje od Borca biće domaćin Verležu, Slobodi, Širokom Brijegu i Travniku, a ide u goste Željezničaru, Mladosti, Drini i Sarajevu.

Moguće je da se rezultati poklope tako da padne odluka o preseljenju u niži rang u direktnom duelu u posljednjem kolu na meču Borca i Viteza u Banjaluci.

Trener crveno-plavih Borče Sredojević nije ljubitelj ovakve vrste matematike, već je u izjavi za "EuroBlic" podvukao da će Borac ići iz utakmice u utakmicu.

"Ja nisam sklon kalkulacijama i sabiranju bodova, što sam poručio i svojim igračima. Idemo korak po korak, što više budemo pobjeđivali opstanak će biti realniji. A kalkulacije su nezahvalna stvar, posebno na osam kola do kraja", rekao je Sredojević.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pobjeda

Neka kalkuliša ko šta hoće, ali ukoliko Borac pobjedi u subotu Sarajevo, Borac opstaje 100%

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC