• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER LIGA BIH: Lider pao, Borac se "čupa"

Autor mondo.ba

Odigrane prve četiri utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sloboda doživjela prvi domaći poraz, Borac slavio u Travniku, Radnik praznih šaka u Zvorniku, očekivan trijumf Mladosti. Večeras Zrinjski - Rudar Prijedor.

Lider je pao!

Sloboda je doživjela prvi domaći prvenstveni poraz u sezoni, a bodove sa stadiona "Tušanj" pred 9.000 gledalaca odnio je Željezničar. Gosti su slavili 1:0 golom Ivana Lendrića u 53. minutu.

Sjajna atmosfera više je prijala gostima, koji su ofanzivnom igrom pomalo iznenadili vodeću ekipu prvenstva. Bila je to kvalitetna predstava u kojoj su ipak gosti pokazali više i na kraju zasluženo trijumfovali. S druge strane, tim Husrefa Musemića nije pokazao ono što ga je krasilo u prethodnim mečevima i poraz je bio neizbježan.


Sarajevski plavi ovim trijumfom uključili su se u borbi za sami vrh tabele, dok će neuspjeh Tuzlaka večeras od 18 časova pokušati da iskoristi Zrinjski, koji na stadionu "Pod Bijelim brijegom" dočekuje Rudar Prijedor.

Četa Vinka Marinovića ima priliku da se sa eventualna tri boda izjednači na čelu tabele sa Slobodom.

Veoma vrijedna tri boda upisao je Borac na "Piroti" protiv direktnog konkurenta Travnika. U meču koji je obilovao uzbuđenjima, pa i fizičkim obračunom na kraju prvog poluvremena, golove vrijedne tri boda postigli su Armando Mance i Toni Jović. Sudija Goran Paradžik iz Ljubuškog imao je mnogo posla, pa je po isteku prvog poluvremena isključio Seada Hadžibulića kod domaćih i defanzivca crveno-plavih Željka Đokića, te šefa stručnog štaba "vezira" Darka Vojvodića.

Pomalo neočekivano, Radnik je poražen u Zvorniku od Drine. Golgeter Radnika Marko Obradović nije imao sreće u ovom meču, pa je zatresao mrežu svog golmana Asmira Avdukića i tako donio Zvorničanima tri boda.

Teško, ali potpuno zasluženo Mladost je golom Harisa Dilavera trijumfovala minimalnim rezultatom protiv već odavno otpisanog Veleža.

Preostala tri meča na programu su u nedjelju.

TOK UTAKMICA:

16:55 Kraj utakmica koje su počele u 15 časova. Pobjede Željezničara, Borac, Drine i Mladosti.

16:40 Imala je Sloboda sada dobru priliku za izjednačenje, ali je golman Željezničara Vedran Kjosevski u dva navrata odlično intervenisao i odbranio udarce Sulejmana Krpića i Mersudinu Ahmetovića.

16:35 GOOOL!!! Borac rješava pitanje pobjednika u Travniku i pravi veliki korak ka opstanku. Toni Jović sjajno je prošao, šutirao, a Adis Nurković bio je nemoćan, 0:2.

16:30 GOOOL!!! Konačno je probijen bunker Veleža. Nakon lijepe akcije Igora Počeka i Benjamina Kobilice, lopta je došla do Harisa Dilavera, a najbolji strijelac Mladosti donio je prednost svom timu.

16:24 Mnogo sreće za Zvorničane. Radnik je bio blizu izjednačenja, ali se dva puta zatresao okvir gola Drine. Prvo je Adnan Šećerović glavom pogodio prečku, a zatim i Obradović stativu.

16:15 Mnogo bure u Travniku. Sudija Goran Paradžik iz Ljubuškog isključio je Seada Hadžibulića (Travnik) i Željka Đokića (Borac), te trenera domaćih Darka Vojvodića. Naime, po završetku prvog dijela igre došlo je do gužve na terenu, kada su se sukobili pojedini igrači i šef stručnog štaba Travničana, a sudija Paradžik pred početak nastavka odlučio je da pošalje na "hlađenje" pomenuti trojac.

Cveni kartoni za Dokic (Borac) i Hadzibulic (Travnik)

Posted by NK Travnik - ponos Vezirskog grada on субота 19. март 2016.

16:11 GOOOL!!! Željezničar je poveo protiv Slobode. Ivan Lendrić nastavlja sjajnu seriju pogodaka od dolaska u redove sarajevskih plavih.

...
Izvor: YouTube

16:08 Prekid u Tuzli zbog bakljade domaćih navijača, popularnih "fukara".

16:00 Počelo je drugih 45 minuta.

15:45 Kraj prvog poluvremena. Nema promjene rezultata ni na jednog od četiri utakmice koje su počele u 15 časova.

15:42 Bliži se kraj prvog poluvremena. Samo dva gola na četiri premijerligaška terena.

15:35 Veliki pritisak Mladosti, ali "fenjeraš" Velež i dalje odolijeva na stadionu u Doboj-Kaknju.

15:30 Pola sata igre u derbiju na "Tušnju". Za sada nema pogodaka. U redovima Željezničara defanzivac Siniša Stevanović u ranoj fazi utakmice zbog povrede morao je da napusti igru. Mirko Kramarić je na terenu umjesto njega.

15:25 GOOOL!!! Borac vodi u Travniku! Sjajan gol Armanda Mancea sa preko 20 metara. Veliko slavlje gostujućih navijača na stadionu "Pirota".

15:17 GOOOL!!! Drina je povela protiv Radnika. Ilić je ubacio nakon prekida, defanzivac Marko Obradović loše je reagovao pred golom Asmira Avdukića i savladao svog čuvara mreže.

15:15 Petnaest minuta igre, za sada na svim stadionima mreže miruju.

15:00 Počele su utakmice u Zvorniku, Kaknju, Tuzli i Travniku.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PREMIJER LIGA BIH - 22. KOLO:

Travnik - Borac 0:2 (0:1)
/Mance 23, Jović 73/

Drina - Radnik 1:0 (1:0)
/Obradović 17 autogol/

Sloboda - Željezničar 0:1 (0:0)
/Lendrić 53/

Mladost - Velež 1:0 (0:0)
/Dilaver 72/

Zrinjski - Rudar Prijedor (18:00)

Nedjelja:

Olimpik - Vitez (15:00)
Sarajevo - Slavija (17:00)
Široki Brijeg - Čelik (18:00)

TABELA: Sloboda (+1) 47, Zrinjski 44, Željezničar (+1) 40, Sarajevo 39, Široki Brijeg 39, Radnik (+1) 39, Čelik 30, Slavija 30, Mladost (+1) 30, Vitez 27, Borac (+1) 25, Olimpik 23, Travnik (+1) 20, Rudar Prijedor 18, Drina (+1) 16, Velež (+1) 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC