• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO/VIDEO: Lendrić, Lendrić, Lendriiiić!

Autor mondo.ba

Na krilima sjajnog golgetera Ivana Lendrića i njegova tri pogotka glavom, Željezničar je u malom sarajevskom derbiju slavio protiv Olimpika 3:1 i tako stigao do osme uzastopne prvenstvene pobjede.

 Premijer liga BiH, 23. kolo Željezničar - Olimpik 3:1 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Željezničar je u 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na "Grbavici" savladao gradskog rivala Olimpik 3:1, a ključna figura susreta bio je sjajni hrvatski internacionalac Ivan Lendrić, koji je postigao het-trik glavom!

U prvih pola časa igre domaći su diktirali tempo, mada su i gosti u par navrata opasno zaprijetili. A onda je krenula serija golgetera plavih.

U 35. minutu Samir Bekrić centrirao je iz kornera sa lijeve strane, a Ivan Lendrić sjajno je reagovao glavom i zatresao mrežu gostiju.


Zeljeznciar v Olimpic 1:0 (Ivan Lendric)by redakcija1

Željezničar je i prije vodećeg gola bio bolji rival na terenu, ali nikako domaći nisu uspjeli da savladaju vrlo raspoloženog Dejana Bandovića na golu Olimpika. U finišu prvog dijela još jedna odlična intervencija čuvara mreže "vukova", kada je odlično šutirao Mirko Kramarić, ali ostalo je 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Željezničar je poduplao vođstvo, a strijelac je ponovo bio Lendrić.

Hrvatskom internacionalnu, nekada prvom strijelcu Premijer lige BiH, trebala su samo tri minuta da postigne svoj drugi gol i povisi na 2:0. Asistent je ovaj put bio Kramarić.


Željeznicar v Olimpic 2:0 (Lendric)by redakcija1

Ekspresno su gosti uzvratili. U 54. minutu golman Želje Vedran Kjosevski srušio je Anela Hebovića u svom šesnaestercu, sudija Edin Jakupović pokazao je na jedanaesterac, a Emir Hadžić rutinski je realizovao najstrožu kaznu i smanjio na 2:1.


Zeljeznicar v Olimpic 2:1by redakcija1

HET-TRIK Ivana Lendrića. Sjajni golgeter Želje nastavlja seriju pogodaka i rješava pitanje pobjednika na "Grbavici". Miroslav Stevanović je odlično centrirao sa desne strane, a Lendrić treći put glavom savladao Bandovića.


Zeljeznicar v Olimpic 3:1 (Lendric)by redakcija1

Potpuno se tada raspala igra Olimpika, a Željezničar je do kraja susreta propustio priliku da do vrha napuni mrežu Bandovića.

Ipak, i ovako, pristalice Željezničara mogu biti i te kako zadovoljne. Ostvaren je osmi uzastopni trijumf čime je nastavljena uspješna proljećna serija u Premijer ligi BiH.

Željezničar se sa ova tri boda probio na treću poziciju, ispred gradskog rivala i aktuelnog šampiona Sarajeva, koji od 18:30 časova igra svoj meč protiv Borca u Banjaluci.

ŽELJEZNIČAR - OLIMPIK 3:1 (1:0)
/Lendrić 35, 48, 73 - Hadžić 55p/

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Memija, Kramarić, Bekrić (od 73. E. Sadiković), Blagojević, D. Sadiković, Lendrić, Zahirović, M. Stevanović. Trener: Edis Mulalić.

OLIMPIK: Bandović, Milović, Vukomanović, Regoje, Brković, Muharemović, Mahović, Hadžić, Hebibović, Uzelac, Handžić. Trener: Milomir Odović.

PREMIJER LIGA BiH - 23. KOLO:

Željezničar - Olimpik 3:1 (1:0)
/Lendrić 35, 48, 73 - Hadžić 55p/

Radnik - Travnik 2:0 (0:0)
/Memišević 58, Obradović 76/

Velež - Sloboda 1:2 (1:1)
/Papaz 10 - Kostić 42, Zeba 90+6/

Rudar Prijedor - Čelik 0:0

Vitez - Drina 4:0 (0:0)
/Livančić 52, 90+1, Đurić 55, Mrkaić 67/

Borac - Sarajevo (18:30)

U nedjelju:

Slavija - Zrinjski (15:00)
Mladost - Široki Brijeg (16:30)

TABELA: Sloboda 50, Zrinjski (-1) 47, Željezničar 43, Sarajevo (-1) 42, Radnik 42, Široki Brijeg (-1) 40, Čelik 32, Vitez 31, Slavija (-1) 30, Mladost (-1) 30, Borac (-1) 25, Olimpik 24, Travnik 20, Rudar Prijedor 19, Drina 16, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC