• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horde zla: U Banjaluci OK, u Federaciji BiH horor!

Autor mondo.ba

Po povratku sa derbija u Banjaluci između Borca i Sarajeva (0:1), navijači prvaka Bosne i Hercegovine brutalno prebijeni od policije Zeničko-dobojskog kantona!

 Federalna policija pretukla navijače Sarajeva po povratku iz Banjaluke Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U gradu na Vrbasu, Horde zla nisu imale nikakvih problema, ali je prema pisanju "Dnevnog avaza" uslijedio pravi horor po povratku kad su navijače od policije Republike Srpske preuzele kolege iz Zeničko-dobojskog kantona.

"U Banjaluci je bilo sve korektno, ali nakon što smo napustili Republiku Srpsku, preuzela nas je policija ZDK i zaustavila na jednoj livadi. Stvarno ne znam gdje. Uslijedio je horor, a zaista ne znam zbog čega", izjavio je navijač Sarajeva za sarajevski dnevnik.

Prema njegovim riječima, skoro dva sata oko 150 pripadnika "Hordi zla" zadržano na tom mjestu i svo vrijeme bili fizički i psihički maltretirani od policije.

"Policajci su nosili fantomke na glavama. Izvodili su nas jednog po jednog i udarali. Koristili su elektrošokove, pendreke, šake...Dva sata smo ležali na livadi s rukama na leđima. Neke su udarali nogama u glavu i psovali im sarajevsku majku. Pretresli su svakog i kako sam vidio nikog nisu uhapsili. Zaista ne znam razlog policijske represije", dodao je član "Hordi zla".

POLICIJA: ZASLUŽILI SU GORE!

Iz policije ZDK su najprije istakli da "nema potrebe" za širenjem priče, a potom naglasili da su "navijači Sarajeva" zaslužili gore batine!

"Zaslužili su i gore batine. Išli su iz pravca Teslića i stali na jednu benzinsku pumpu iz koje su pokrali namirnice i bacili koktel. Potom su se uputili prema Žepču, pa potom krenuli nazad prema Doboju. Policija je nakon toga preduzela određene radnje. Jedna osoba je lišena slobode a kasnije i puštena", izjavio je za "Avaz" dežurni operativac policije ZDK.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC