• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo kući pjevajući iz Banjaluke (FOTO/VIDEO)

Autor mondo.ba

Derbi meč 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Sarajeva pripao je gostima, koji su u meču punom naboja, u kojem su viđena čak tri crvena kartona, ipak pokazali više.

 Borac - Sarajevo 0:1, Premijer liga BiH 23. kolo Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ulog u derbiju 23. kola između Borca i Sarajeva bio je zaista veliki za obje ekipe.

Ipak, na kraju su Gradski stadion zadovoljniji napustili gosti, koji su pogotkom Tomislava Barbarića u finišu prvog poluvremena došli do trijumfa i tri izuzetno vrijedna boda.

BORAC - SARAJEVO 0:1 (0:1)

SASTAVI:

BORAC: Ružić, Redžić, Popović, Milosavljev, Kiso, Ristovski, Jović, Raspudić, Bečelić, Maletić, Marjanović. Trener: Milomir Odović.

SARAJEVO: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Duljević, Okić, Kramar, Mihojević, Benko, Barbarić, Radovac. Trener: Almir Hurtić.

Gledaoci u Banjaluci vidjeli su obostrano otvoren meč, s obzirom da su bodovi bili izuzetno bitni Borcu u borbi za opstanak, ali i aktuelnom šampionu Sarajevu, koje je u gradu na Vrbasu moralo ići na sve ili ništa, kako bi zadržalo šansu za odbranu titule.

Trenutak odluke desio se u 44. minutu. Odbrana Borca je zaspala nakon kornera koji je izveo najbolji igrač susreta Haris Duljević, lopta je stigla do Tomislava Barbarića, koji je glavom kaznio statičnost defanzivaca u crveno-plavim dresovima i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Pokušavao je domaći tim da stigne prednost gostiju, ali u tome nije uspio. Imao je Toni Jović nekoliko izuzetno dobrih prilika, ali se uvijek na putu ka golu našao raspoloženi golman bordo tima Bojan Pavlović.

I Sarajlije su u nekoliko navrata opasno zaprijetile, ali se rezultat do kraja nije mijenjao.

Borac je susret okončao sa devet, a Sarajevo sa deset fudbalera, s obzirom da je desetak minuta prije kraja meča došlo do žestokog obračuna fudbalera obje ekipe, a deblji kraj izvukli su kod domaćih Fedor Predragović i Uglješa Radinović, a kod gostiju strijelac jedinog gola Barbarić, koji su prije vremena morali u svlačionicu.

Sa ova tri boda, Sarajevo se vratilo na treću poziciju na tabeli, ispred gradskog rivala Željezničara, dok Borcu do kraja sezone ostaje grčevita borba za opstanak.

IZ MINUTA U MINUT:

20:27 Kraj! Pobjeda Sarajeva u Banjaluci.

20:23 Traje pritisak crveno-plavih i sa igračem manje, ali odbrana Sarajeva odolijeva.

20:18 Nova šansa za Borac. Jović je šutirao iz slobodnog udarca, ali golman Sarajlija ponovo je nesavladiv.

20:17 Sami finiš meča na Gradskom stadionu, Sarajevo i dalje vodi. Igraće se osam minuta sudijske nadoknade vremena.

20:16 Velika prilika za Borac, ali Mance nije uspio da pogodi cilj, tačnije Pavlović je fenomenalno intervenisao.

20:15 Pet minuta trajao je prekid nakon gužve na terenu. Utakmica je nastavljena. Gužva je nastala dok je igrač Sarajeva Marko Mihojević ležao povrijeđen na drugom kraju terenu, a nakon što se situacija stišala, Mihojević je zbog povrede napustio teren.

20:12 Mnogo posla za sudiju Elvisa Mujića. Došlo je do međusobnog koškanja fudbalera obje ekipe, a arbitar iz Banovića podijelio je čak tri crvena kartona. Kod Borca su isključeni Fedor Predragović i Uglješa Radinović (drugi žuti), a kod Sarajeva Tomislav Barbarić.


Okrsaj na susretu Borca i Sarajevaby redakcija1

20:05 Period bez većih uzbuđenja.

19:55 Bude se i Banjalučani. Armando Mance je šutirao, ali nije bio dovoljno precizan da ugrozi gol Bojan Pavlovića.

19:40 I u nastavku gosti više prijete. Raspoloženi Duljević u dva navrata pokušao je da povisi prednost Sarajeva, ali nije uspio da savlada Ružića.

19:20 Kraj prvog poluvremena. Sarajevo na odmor odlazi sa golom prednosti.

19:15 GOOOL!!! Sarajevo vodi u Banjaluci. Korner je izveo Duljević, a u kaznenom prostoru Banjalučana najbolje se snašao Tomislav Barbarić i donio prednost gostima.


Borac-Sarajevo 0:1 (Barbaric)by redakcija1

19:10 Odličan meč na Gradskom stadionu. Ređaju se prilike na obje strane, a sada su gosti bili blizu gola. Ipak, slavljenik Branislav Ružić, koji danas puni 27 godina, odlično je još jednom intervenisao u situaciji jedan na jedan sa Harisom Duljevićem.

19:07 Ponovo je Jović zaprijetio golu Sarajeva, ali ostaje 0:0.

19:02 Sjajnu priliku za vođstvo imao je Borac. Toni Jović je odlično šutirao, ali je stativa bila saveznik gola Sarajlija.

18:53 Dvadesetak minuta igre na Gradskom stadionu. Gosti konkretniji, ali i dalje mreže miruju.

18:40 Od prvog minuta gosti su nametnuli svoj ritam i već stvorili nekoliko prilika. Prvo je šansu imao Leon Benko, ali je Branislav Ružić odbranio njegov šut, nakon čega je Edin Rustemović bio neprecizan.

18:30 Počeo je meč na Gradskom stadionu.

PREMIJER LIGA BiH - 23. KOLO:

Željezničar - Olimpik 3:1 (1:0)
/Lendrić 35, 48, 73 - Hadžić 55p/

Radnik - Travnik 2:0 (0:0)
/Memišević 58, Obradović 76/

Velež - Sloboda 1:2 (1:1)
/Papaz 10 - Kostić 42, Zeba 90+6/

Rudar Prijedor - Čelik 0:0

Vitez - Drina 4:0 (0:0)
/Livančić 52, 90+1, Đurić 55, Mrkaić 67/

Borac - Sarajevo 0:1 (0:1)
/Barbarić 44/

U nedjelju:

Slavija - Zrinjski (15:00)
Mladost - Široki Brijeg (16:30)

TABELA: Sloboda 50, Zrinjski (-1) 47, Sarajevo 45, Željezničar 43, Radnik 42, Široki Brijeg (-1) 40, Čelik 32, Vitez 31, Slavija (-1) 30, Mladost (-1) 30, Borac 25, Olimpik 24, Travnik 20, Rudar Prijedor 19, Drina 16, Velež 8.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

M K.k.

Ako iko ima da je pametan u ovoj bosni vidio je da je borac pokraden od strane sudija ,lijepo je i casno izgubiti ali ovo sto se desilo u banja luci to je sramota fudbalskog saveza bosne, nemogu vjerovati da ovako lose sudije sude,bas me cudi . Sto se tice cetvrtog sudije svojim ponasanjem je izazvo 5000 navojaca na zapadnoj trebini,neka ljudi u savesu ovo sankcijonisu ove sudije nezasluzuju uopste da sude,a kamoli premijer ligu.

Posmatrac

@M K.k. u Bosni je sve moguce ,osim pravde i postenja.

Jordan

Borac nula igraci nisu su ni za ovaca

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC