• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Dobra igra, Sredojević: Vidljiv pomak

Autor mondo.ba

Derbi 24. kola Zrinjski - Borac pripao je Mostarcima, a treneri obje ekipe zadovoljni su. Vinko Marinović bodovima, a Borče Sredojević napretkom u igri crveno-plavih.

 Vinko Marinović Borče Sredojević izjave nakon meča Zrinjski Borac Izvor: MONDO/Samir Cacan, borac-sport.com
Izvor: MONDO/Samir Cacan, borac-sport.com

Zrinjski je slavio protiv Borca 2:1 i nastavio trku za šampionsku titulu, dok su Banjalučani novim neuspjehom dodatno sebi otežali borbu za očuvanje premijerligaškog statusa.

Po završetku susreta, treneri obje ekipe, Vinko Marinović i Borče Sredojević, istakli su da su zadovoljni prikazanim na izuzetno teškom terenu za igru.

"Na otvaranju meča imali smo dvije dobre šanse, a onda uspjeli doći na vrijeme do pogotka i otići s prednošću na poluvrijeme. U nastavku smo postigli još jedan, imali priliku i za treći preko Ognjena Todorovića, ali nismo uspjeli i kasnije smo kažnjeni za promašaje. Utakmica je bila dobra, borbena. I Borac je imao svoje šanse i mislim da je uprkos lošem vremenu danas bilo dosta dobre igre na obje strane", rekao je Marinović po završetku meča.

"Utakmica je bila puna dinamike, sa mnoštvom prilika za postizanje gola. Odlučila je koncentracija kvaliteta igrača koje Zrinjski posjeduje i dva prelijepa gola Gorana Zakarića u trenucima kada se lomila utakmica. Nama ostaje da šansu tražimo u drugim utakmicama", poručio je Sredojević.

Uprkos porazu, Sredojević nije nezadovoljan igrom crveno-plavih. Vjeruje da će već u narednom meču, kada Borac dočekuje Čelik, njegom tim doći do bodova i krenuti ka izlazu iz opasne zone.

"Očekuje nas psihološki izuzetno teška utakmica za obje ekipe. Bez obzira na ovaj poraz, te onaj protiv Sarajeva, raduje me da postoji određeni pomak u našoj igri. Nadam se da ćemo finiš prvenstva odraditi kako treba, kako bismo došli u luku spasa", optimista je kormilar Borca.

S druge strane, Zrinjski u sljedećem kolu putuje u Bijeljinu u goste neugodnom Radniku.

"Radnik igra dobro i imamo sedam dana da se pripremimo za izuzetno tešku utakmicu. Ukoliko želimo biti prvi, a želimo, moramo ići na pobjedu i tako se spremati za ovaj meč", naglasio je trener "plemića".

Zrinjski je trijumfom protiv Borca izjednačio na čelu tabele sa Slobodom. Obje ekipe imaju po 53 boda. Banjalučani imaju više od duplo manje (25), a od sigurne zone zaostaju pet bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC