• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspoloženi "zmajevi" odradili jutarnji trening

Autor mondo.ba

Dobra atmosfera vladala je na jutrošnjem treningu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

 Reprezentacija BiH trenirala u Sarajevu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pomoćni trener našeg državnog tima Igor Janković izjavio je kako pripreme teku prema planu, te kako će igrači biti spremni za duel sa Estonijom.

"Svi igrači su na okupu. Zadovoljni smo sa dosadašnjim dijelom priprema i fudbaleri su svjesni situacije i prve utakmice koja nam slijedi. Svi igrači su zdravi i današnji trening rade punim intenzitetom", kazao je Janković.

Pomoćnik Mehmeda Baždarevića otkrio je novinarima da će stručni štab pratiti današnji prijateljski susret Malte i Estonije.

"Sigurno je da neće biti nepoznanica za prvi kvalifikacioni duel sa Estoncima. Vidjeli smo i na Euru, koji je nedavno završen, da nema favorita. Sve reprezentacije su veoma dobre i na taktičkom nivou", rekao je Janković i dodao da su analizirali svaki segment Estonaca.

"Pratićemo današnji prijateljski susret Malte i Estonije i sigurno da neće biti nepoznanica za prvi kvalifikacioni duel sa Estoncima. Vidjeli smo i na Euru, koji je nedavno završen, da nema favorita. Sve reprezentacije su veoma dobre i na taktičkom nivou", rekao je Janković.

Veznjak našeg državnog tima Haris Medunjanin je rekao kako ne očekuje lagan susret, ali u trijumf ne sumnjaju.

"Znamo da će biti težak susret, jer Estonija nije lagan protivnik. Imamo vremena do utorka i mislim da ćemo se dobro spremiti", kazao je Medunjanin prisutnim novinarima.

Medunjanin nije krio zadovoljstvo što se ponovo našao u reprezentaciji.

"Uvijek je čast biti u reprezentaciji i vidjeti igrače te prijatelje. Najbitnije je da se borimo kao tim. Moramo biti oprezni protiv Estonije i paziti na njihove kontre", kazao je Medunjanin i dodao da repezentacija BiH može osvojiti bodove protiv svake selekcija, ako se dobro pripremi.

Medijima u Butmiru se obratio i Danijel Miličević, novi reprezentativac BiH.

"Fantastičan je osjećaj biti u reprezentaciji. Super sam sa svima i brzo sam se uklopio. Svi imamo cilj da kvalifikacije počnemo pobjedom protiv Estonije", riječi su Milićevića, koji vjeruje da naš tim može do pobjede.

Estonija u posljednje vrijeme igra sve bolje, ali novi "zmaj" vjeruje da BiH može do sva tri boda.

"Oni su defanzivno orijentisana reprezentacija, ali imamo dovoljno vremena da se spremimo za susret i nadamo se dobrom rezultatu".

Pred izabranicima Mehmeda Baždarevića večeras je još jedan trening koji će biti zatvoren za javnost, nakon čega slijedi slobodan dan, a u petak najbolji bh. igrači odlaze u Zenicu gdje će u Trening centru nastaviti pripreme.

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Estonije igra se u utorak 6. septembra s početkom od 20:45 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC