• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Šalke 005

Autor mondo.ba

Petim porazom u nizu Šalke se zakucao za dno bundesligaške tabele! Hofenhajm je slavio 2:1, i to poslije četiri remija! Remi Kelna i Lajpciga.

 BUNDES: Peti poraz Šalkea Izvor: Guliver/Getty Images/Alexander Scheuber

Nema iznenađenja u Bundesligi kada je borba za sami vrh tabele u pitanju. Tu su Bajern i Borusija Dortmund koji će i ove sezone voditi veliku borbu za šampionsku titulu, međutim, pravo iznenađenje je začelje tabele na kojem se nalaze HSV i Šalke!

HSV je otpustio trenera Burunu Labadiju poslije serije neuspjeha, a  sličnom se može nadati i trener Šalkea Markus Vajncerl, čija ekipa je upisala pet poraza u isto toliko mečeva u Bundesligi.

Šalke je u nedjelju poražen od Hofenhajma 2:1 uprkos ranom vođstvu u koje ih je doveo Čupo Moting već u 4. minutu.  

Hofenhajm je međutim brzo izjednačio, Kramarić je pogodio u 17. minutu, da bi prije odlaska na odmor stigao i do preokreta, golom Rupa u 41. minutu.

Šalke je tako dotakao samo dno bundesligaške tabele, iako su ambicije ljudi u klubu i navijača bile potpuno drugačije i očekivalo se da poslije osvojenog petog mjesta prošle sezone, ove godine izbori i plasman u Ligu šampiona.

Uz kompaniju Gasprom kao generalnog sponzora i činjenicu da je Šalke 16. najbogatiji klub na svijetu te ambicije nisu uopšte bile nerealne. Kkada je sportski sektor preuzeo Kristijan Hajdel, čovjek koji je radio u Borusiji Dortmund i koji je doveo na klupu “milionera” Jirgena Klopa i Tomasa Tuhela činilo se da su se kockice poklopile...

Ni odlazak najboljeg igrača, Leroja Sanea, koji je za 50 miliona evra prešao u Mančester siti, nije shvaćen tragično u Gelzenkirhenu, jer je u klub osim trenera Vajcerla koji je napravio veliki uspjeh u Augzburgu prethodnih sezona stiglo još nekoliko novih (i skupih) imena.

Najveće nade polagali su u devetnaestogodišnjeg Embola koji je za 22,5 miliona evra stigao iz Bazela, Brazilac Naldo došao je iz Volfsburga, iz Čelzija je pozajmljen Baba Rahman, a iz Sevilje stigli su Koke i Konopljanka, koji je došao kao pozajmljen igrač.

“Nova era Šalkea”, kako su je najavljivali ipak nije počela kako treba. Šalke je na startu upisao pet poraza i šokirao svoje navijače kojima ni pobjeda nad Nicom u Ligi Evrope ne može da bude utjeha.

Embolo, Čupo Moting, Huntelar, Nastasić, Gorecka, Franko di Santo ove sezone pružaju blijede partije a to je bio i slučaj u nedjelju na gostovanju u Hofenhajmu.

Počelo je dobro, prodorom Embola i asistencijom za Motinga koji je zatresao mrežu u četvrtom minutu, ali osim nešto većeg posjeda lopte i pritiska u posljeednjim minutama meča Šalke nije mnogo prikazao.

Kola su krenula nizbrdo u 17. minutu kada je hrvatski internacionalac Andrej Kramarić udarcem glavom pogodio donji lijevi ugao za 1:1.

Četiri minute prije kraja prvog poluvremena Hofenhajm je stigao do potpunog preokreta, Demirbaj je poslije prodora po desnoj strani uputio pas kroz noge Nastasiću, a Rup je pospremio loptu za veliku pobjedu.

Šalke je pokušao u samom finišu, ali je Riter za sekund zakasnio na odličan centaršut sa desne strane, a nešto kasnije sudija Velc pokazao je da se igra nastavi, nakon gužve u šesnaestercu domaćih poslije kojeg su gosti tražili jedanaesterac zbog igranja rukom, i poraz je bio neminovan.

Domaći fudbaleri tako su prekinuli nevjerovatnu seriju od četiri remija u četiri prethodna prvenstvena meča i izbili na deveto mjesto, dok Šalke bez osvojenog boda suvereno drži “fenjer”.

Zanimljivo je da ova serija od pet prvenstvenih poraza nije rekordna za Šalke. Dva puta u svojoj istoriji Šalke je imao niz od šest vezanih poraza, a bilo je to u sezonama 1970/71 i 1972/1973.

Markus Vajncerl polako može da pakuje kofere, za očekivati je da mu nakon ovakvog katastrofalnog starta sezone bude uručen otkaz.

Keln i Lajpcig remizirali su 1:1 u meču u kojem su svi golovi viđeni u prvih 25. minuta. Burke je doveo goste u vođstvo u petom minutu, a dvadeset minuta kasnije Osako je postavio konačnih 1:1.

Keln nije uspio da trijumfom zadrži samo dva boda zaostatka, ali "jarčevi" mogu da budu zadovoljni jer su neporaženi u pet kola ove sezone, a ukupno taj niz u Bundesligi traje već deset mečeva.

Zanimljivo je da ni Lajpcig nema poraza nakon petog kola, upisao je dve pobjede i tri remija.

Bundesliga peto kolo:    

Hofenhajm – Šalke 2:1 (2:1)

/Kramarić 17, Rup 41 – Čupo Moting 4/

Keln – Lajpcig 1:1 (1:1)

/Osako 25 - Burke 5/

odigrano u subotu

Augsburg- Darmštat  1:0 (0:0)

/Finbogason 47/

Ajntraht – Herta 3:3 (2.1)

/ Fabijan 39, Mejer 45, Hektor 90  - Ibišević (p)19, 58 , Esvein 65 /

HSV – Bajern 0:1 (0:0)

/Kimih 88/

Majnc - Bajer Leverkuzen 2:2 (2:1)

/ Mali 31 , Bel 35 – Ernandez 32, 66 /

Borusija M. – Ingolštat 2:0 (1:0)

/ Štindl 42, Vendt 76 /

Verder – Volfsburg 2:1 (0:0)

/Taj 86, Gebre Selasije 90+1 - Bauer ag 69/

petak

Borusija D. – Frajburg 3:1 (1:0)

/ Obamejang 45, Pišček 53 , Gerero 90 – Filip 60 /

TABELA: Bajern 15, Borusija Dortmund 12, Keln 11, Ajntraht 10, Herta 10, Borusija Menhengladbah 10,  RB Lajpcig 9, Majnc 8, Augzburg 7, Hofenhajm 7 4Frajburg 6, Volfsburg  5, Bajer L. 5, , Darmštat 4, Verder 3,  Ingolštat 1, HSV 1, Šalke  0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC