• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape Sušić: Baždareviću sve ide po planu

Autor mondo.ba

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić željno očekuje utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Mundijal u Rusiji koju "zmajevi" igraju protiv Grčke u Atini.

Popularni Pape uvjeren je da BiH može do sva tri boda u Grčkoj, a ukoliko zabilježi i remi, gotovo sigurno će osigurati plasman među dvije najbolje selekcije u našoj grupi.



U razgovoru za "Dnevni avaz" je priznao da je zadovoljan igrama reprezentacije BiH, osim poraza u Belgiji.

"Sve ide po planu, jedino što je neplanirano jeste visok poraz od Belgije. Da je u tom susretu kojim slučajem bilo 2:0 ne bi niko ništa imao da kaže, jer je Belgija ipak daleko najjača ekipa u našoj grupi i vjerovatno će biti prva", rekao je Sušić sarajevskom listu.


U posljednje vrijeme "zmajevi" su odlični u svojim klubovima, posebno napadač Rome i kapiten bh. tima Edin Džeko.

"Svakako je bitno da pružaju dobre partije, ali je najbitnije da igraju u svojim klubovima. Forma nije najbolji pokazatelj, jer i kad si u najboljoj formi, može se desiti da odigraš jako loše. Svi naši igrači igraju i standardni su i to je svakako dobro za našu ekipu. Kada je u pitanju utakmica protiv Grčke, to ne mora da bude ključni susret. Možemo i da izgubimo taj susret, ali da sve preostale pobijedimo i opet budemo drugi".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Bivši selektor "zmajeva" se posebno osvrnuo na čvrst fudbal koji preferira Grčka, te naglasio da je izuzetno teško igrati protiv izabranika Mihaela Skibea ako postignu gol.

"Možemo igrati sa njima. Grčka je ekipa koja ne stvara puno prilika, ne vjerujem da će oni dominirati i da će napadati tokom cijele utakmice. Jedino je opasno ukoliko rano primimo gol. Ukoliko zabiju gol, onda će biti izuzetno teško. Međutim, imamo iskustva sa njima, igrali smo u prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, i tada smo na kraju imali isti broj bodova kao i oni, ali smo mi dali 30 golova, a oni 10. To najbolje govori da znaju igrati na rezultat, da se znaju se zatvoriti i čuvati rezultat".

Posljednji put kada je BiH igrala sa Grčkom, "zmajevi" su na krilima Džeke i Vedada Ibiševića slavili sa 3:1, a Pape smatra da je to bila utakmica koju su svi igrači odigrali na vrhunskom nivou.

...
Izvor: YouTube

"Taj susret smo odigrali fenomenalno. Svaki igrač je odigrao na vrhunskom nivou i po meni je to put prema kojem trebamo ići. Ako ključni igrači podbace, onda nemamo šta očekivati".

BIvši kormilar BiH uvjeren je da selekcija predvođena Mehmedom Baždarevićem na kraju može do plasmana u Rusiju.

"Mislim da Grčka nije jača ekipa od nas, čak i ako izgubimo susret u nedjelju, opet imamo šansi da odemo u Rusiju. Ukoliko uzmemo bod, mislim da ćemo sigurno biti među dvije najbolje ekipe u grupi. Kada je u pitanju Belgija, njih moramo ostaviti po strani. Njih možemo pobijediti u Zenici, ali u 10 utakmica mislim da ne možemo skupiti više bodova od njih", zaključio je Safet.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC