• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zmajevi odletjeli u Atinu (FOTO)

Autor Anadolija

" Izuzetno važna utakmica, to stalno ponavljam i imamo ambicija da napravimo dobar rezultat. Dobro smo radili proteklih dana, iako smo imali određenih problema sa povredama", kaže selektor Baždarević.

Fudbalska reprezentacije BiH jutarnjim čarter letom sa Sarajevskog međunarodnog aerodroma otputovala je za Atinu, gdje će u nedjelju odigrati utakmicu četvrtog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

U bh. taboru su svjesni značaja utakmice na stadionu Georgios Karaiskakis, jer bi im eventualna pobjeda dala veliku prednost u borbi za drugo mjesto sa Grcima. No, u slučaju poraza nastavak kvalifikacija bi bio znatno otežan za "zmajeve".

Još kada je objavljivao spisak, prije desetak dana, selektor bh. tima Mehmed Baždarević rekao je da želi da njegovi izabranici u Atini odigraju dobru utakmicu i osvoje makar bod, koji bi značio ostanak u igri za drugo mjesto koje vodi u baraž.

"Izuzetno važna utakmica, to stalno ponavljam i imamo ambicija da napravimo dobar rezultat. Dobro smo radili proteklih dana, iako smo imali određenih problema sa povredama. No, to smo uspjeli savladati i motivisani dočekujemo utakmicu sa Grčkom. Sigurno neće biti lako, jer Grci imaju bodovnu prednost i igraju kući. Očekujem sportsku borbu i da se 'pobijemo' i da pokažemo da smo došli s ambicijom da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Baždarević.

Selektor je dodao da će se Sead Kolašinac, defanzivac Schalkea, priključiti ekipi u Atini, te da očekuje da će svi igrači konkurisati za nedjeljni ogled s domaćinom.

Edin Džeko, kapiten bh. tima, susret s Grčkom dočekuje u sjajnoj formi. Prvi je strijelac Serie A, ali kaže da je to manje važno. Njemu je bitno da "zmajevi" odigraju kao tim, a onda će doći i rezultat.

"Prije svega moramo biti puno bolji kao ekipa nego u Belgiji i to može biti ključ uspjeha. Jedan igrač ako je u dobroj formi to nije dovoljno. Svih 11 igrača koji budu na terenu trebaju dati maksimum kako bi došli do povoljnog rezultata. Znam dosta dobro grčku reprezentaciju, posebno njihove defanzivce. S nekima od njih sam i igrao u Romi. Dobri su kao ekipa, ali mislim da nisu bolji od nas. No, to moramo dokazati na terenu", istakao je Džeko.

Baždarević u ogledu sa Grcima računa na sljedeće igrače: golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić; odbrana: Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović; vezni red: Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Gojko Cimirot, Mato Jajalo, Edin Višća, Rade Krunić, Tino Sven Sušić, Izet Hajrović, Senad Lulić, Danijel Milićević; napad: Edin Džeko, Vedad Ibišević i Milan Đurić.

Utakmica Grčka - BiH igraće se u nedjelju sa početkom u 20:45 sati. U preostala dva susreta četvrtog kola grupe H sastaju se Kipar - Gibraltar i Belgija - Estonija.

Na vrhu tabele su Belgija i Grčka sa po devet, a slijedi ih BiH sa šest bodova. Estonija je osvojila tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC