• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Princ sa Neretve" savjetovao Baždarevića

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Trening fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u petak uveče na Olimpijskom stadionu u Atini posmatrao je i Duško Bajević, proslavljeni bh. trener i živa legenda mostarskog Veleža.

Prije nego su bh. fudbaleri izašli na teren, Bajević je dugo razgovarao sa selektorom Mehmedom Baždarevićem. Dva nekadašnja asa fudbala u bivšoj SFR Jugoslaviji ponajviše su pričala o načinu igre Grka, odnosno potencijalnim šansama koje bi Edin Džeko i društvo mogli iskoristiti u igri bivših prvaka Evrope.

Bajević večeras nije bio raspoložen da daje izjave medijima i nije htio konkretno govoriti o detaljima razgovora sa selektorom fudbalske reprezentacije BiH.

Na Olimpijskom stadionu u Atini večeras su trenirali svi fudbalski reprezentativci BiH, uključujući i Seada Kolašinca kojeg su saigrači na travnjaku dočekali aplauzom, a koji im se, ipak, priključio danas. Trening je bio otvoren samo prvih 20 minuta, i to isključivo za bh. novinare.

Kolašinac stigao u Atinu (FOTO)

"Vjerujemo da će i Sead Kolašinac koji je imao problema sa stomačnom virozom proteklih dana biti OK i spreman za utakmicu", istakao je Baždarević, a o razgovoru sa Bajevićem kroz smijeh naglasio:

"Baš smo se fino ispričali."

Inače, trening BiH večeras je kasnio 20 minuta. Razlog? Iz Fudbalskog saveza Grčke nisu se pobrinuli za adekvatnu policijsku pratnju autobusa koji je dovezao "zmajeve" na Olimpijski stadion, te su "zapeli" u saobraćajnoj gužvi na putu kroz grčku metropolu.

Drugu i posljednju provjeru pred utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Rusija 2018" Baždarevićevi izabranici imat će sutra (subota, 12. novembra) na stadionu "Jorgos Karaiskakis", gdje će se u nedjelju i suprotstaviti Grčkoj.

Utakmica Grčka - BiH igra se u nedjelju, 13. novembra, sa početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoevropskom vremenu. Poslije tri odigrana kola u Grupi H Belgija i Grčka imaju po devet, BiH šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.



Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

boris kovacevic

Bas bi bilo gotivno malo prozjakati po atini.rezultat 3:3

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC