• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH "skenira" Grke: Skibe forsira 4-2-3-1

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbaleri Bosne i Hercegovine od 19 sati po lokalnom, odnosno 18 po srednjoevropskom vremenu obaviće posljednji trening pred meč s Grčkom, koji bi mogao biti odlučujući u borbi za baraž u Grupi H kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

Situacija u ekipi je zadovoljavajuća, nakon što se saigračima u Atini priključio Sead Kolašinac, koji je izostao sa zeničkog dijela priprema zbog stomačne viroze. I ranije povrijeđene igrače ljekarski tim doveo je u red, pa u stručnom štabu vjeruju da se mogu naći na slatkim mukama uoči sutrašnje utakmice na pirejskom stadionu "Jorgos Karaiskakis".



S druge strane, u grčkom taboru su uvjereni u trijumf nad BiH i nastavak uspješne serije (u dosadašnja tri kola imaju sve pobjede), što među popularno zvanim ”zmajevima” vide kao šansu.

Nadaju se da eventualno mogu iskoristiti euforiju među prvacima Evrope iz 2004. godine i ostvariti pobjedu koja bi im dala veliku prednost u odnosu na Grke u nastavku kvalifikacija za Mundijal.

Prije današnjeg treninga bh. reprezentativci će još jednom analizirati igru Grka. Nijemac na klupi "helena" Mihael Skibe (51), najčešće koristi formaciju 4-2-3-1. Grci su tako igrali u sva tri kvalifikaciona susreta, protiv Estonije, Kipra i Gibraltara.

Utakmica četvrtog kola Grupe H kvalifikacija za SP, Grčka - BiH igra se u nedjelju, 13. novembra, s početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po našem srednjoevropskom vremenu.

Susret će suditi Jonas Erikson iz Švedske. Asistiraće mu sunarodnjaci Matias Klasenius i Daniel Varnmark. Četvrti sudija je Andreas Ekberg. Erikson je 9. septembra ove godine sudio kvalifikacioni susret Srbija - Austrija (3:2), pa u taboru BiH u šali kažu da se nadaju da im "ugledni arbitar iz Švedske može donijeti sreću, kao i komšijama".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC