• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmaj" o odnosu sa Srbima: Super, što pitate?

Autor mondo.ba

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Videotona Anel Hadžić izjavio je da ima odlične odnose sa saigračima iz Srbije Dankom Lazovićem i Markom Šćepovićem.

 Anel Hadžić o odnosima sa fudbalerima iz Srbije Izvor: MONDO/Samir Cacan

Dvadesetsedmogodišnji defanzivni vezista je u opširnom intervjuu za mađarske medije govorio i o svojim saigračima iz Srbije Dankom Lazovićem i Markom Šćepovićem.

"Imam odlične odnose, zašto pitate?", kontrapitanjem je odgovorio Hadžić o međusobnom odnosu sa srpskim internacionalcima.

Mađarski novinar se na prvu "zbunio" i odgovorio: "Pa vi dolazite iz Bosne i Hercegovine, a oni iz Srbije, zar to nije dovoljan uzrok 'napetosti'"?

"Nema šanse! Fudbal i sport spajaju ljude i tu se stavlja tačka. Mi smo jedan tim, borimo se jedni za druge. Prošlost naravno ne možemo da promijenimo, niti da zaboravimo rat, ali za sukobe dvaju zemalja ne mogu da krivim Danka i Marka jer oni nisu ništa učinili. O ovoj temi ne govorimo u svlačionici", dodao je Hadžić.

Hadžić je u karijeri još nastupao za austrijske klubove Rid i Šturm iz Graca, prije odlaska u turski Eskišehirspor, odakle je došao u Mađarsku.

U selekciji BiH nastupio je na 13 utakmica i bio učesnik Mundijala u Brazilu.

"To je bio naš prvi nastup na jednom velikom takmičenju. Ponosan sam jer sam bio dio ekipe koja je putovala u Brazil, ali na žalost nismo uspjeli da ostvarimo cilj. Iako smo bili debitanti planirali smo da ostvarimo nešto više, ali falilo nam je iskustva i sreće. Posebno na utakmici protiv Nigerije", naglasio je između ostalog Hadžić.

Na šampionatu planete, Hadžić je nastupio u pobjedi "zmajeva" protiv selekcije Irana (3:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC