• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger: Barselona? Mislim da sam bio jasan...

Autor mondo.rs

Kako koji veliki evropski klub uđe u problem sa aktuelnim trenerom, ili ostane bez njega, "Venger je kandidat".

Valjda zbog toga što se u "Engleskoj već zna da Arsen Venger neće voditi Arsenal naredne sezone", a to je sve samo proverena informacija, kada god se u nekom velikom evropskom klubu pomene promena trenera - Francuz je kandidat.

Ništa drugačije nije bilo ni posle odluke aktuelnog trenera Barselone, Luisa Enrikea, da u jeku sezone saopšti javnosti da narednog leta neće sedeti više na klupi kluba za koji je igrao i koji, s uspehom, trenira treću godinu zaredom.

Već na prvoj narednoj konferenciji za štampu vremešnog Vengera, novinari su ga pitali da li će možda baš on biti Enrikeov naslednik na "Kamp Nou" stadionu.

"Ne, moje težnje su uvek iste i ostaće iste", rekao je Venger, podsećajući da će Arsenal ostati njegov prvi izbor, a da će o drugim opcijama razgovarati tek kada dobije otkaz ili se drugačije raziđe sa čelnicima kluba u koji je došao pre više od 20 godina.

"Ne raspitujem se za poslove u drugim klubovima ni poslove drugih ljudi. Fokusiran sam samo na prelazak na sledeći nivu i pokušaj da se popravim. Kompetentni menadžeri uvek pokušavaju da postanu bolji, da obnove sebe u svakom smislu", rekao je Venger, ističući u prvi plan da je i u 68. godini motivisan da radi, da se usavršava i beleži dobre rezultate.

Takvih i nema baš u Arsenalu u poslednjih 10, pa 13 godina, koliko se čeka titula prvaka Engleske, ali uprkos seriji osrednjih sezona, kakva će najverovatnije biti i ova, Venger ostaje pri svom - radiće u Arsenalu dok neko ne odluči drugačije.

"Ovde sam već 20 godina i mnogo puta do sada pojavljivala se opcija odlaska. Ne moram da ubeđujem samog sebe da sam uvek bio okrenut Arsenalu", podseti je, ali naglasio:

"Ipak, dovoljno sam objektivan da donesem pravu odluku za sebe i za klub. Klub takođe može da donese odluku ukoliko želi i ja to poštujem".

Prošle nedelje javnost je saznala da je Venger odbio 30 miliona funti po sezoni koliko je jedan kineski klub nudio slavnom treneru za njegove usluge.

"Tobdžije" u subotu u 18.30 gostuju velikom rivalu, Liverpulu i to u periodu sezone kada ni Vengeru, a ni njegovom kolegi Jirgenu Klopu, nije nimalo prijatno.

Videćemo šta će biti ishod tog meča i celokupne trke u Premijer ligi, ali jedno je izvesno - vezista Arsenala, Santi Kasorla, neće igrati fudbal u sezoni 2016/17, jer je povreda Ahilove tetive koju je zadobio teža nego što se učinilo u prvi mah.

Kasorla će tekuću sezonu završiti sa 13 nastupa u crveno-belom dresu.

"Ovo je frustrirajuće, jer je na početku sezone bio zvezda naše ekipe", prokomentarisao je Venger i dodao:

"Objektivno, ovo je veliki udarac za nas, naročito za njega. On voli fudbal, prirodno je što pati jer nije na terenu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC