• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša objavio spisak: Debitanti napadaju Gibraltar!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Po prvi put selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević računaće na Kenana Kodru, napadača Osasune, Daria Dumića, štopera Najmehena i Amera Gojaka, prvotimca Dinama.

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je danas spisak igrača za utakmicu petog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Gibraltara 25. marta u Zenici.

Pozvao je 24 fudbalera, te je na rezervni spisak uvrstio još četvoricu. Na spisku nema Emira Spahića, koji nema klub, kapitena Edina Džeke (nema pravo nastupa protiv Gibraltara zbog kartona), kao i Harisa Medunjanina (karijeru nastavio u SAD)...

SPISAK

Na Baždarevićevom spisku našli su se: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Dario Dumić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović, Mario Vrančić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Milićević, Rade Krunić, Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro, te povrijeđeni Milan Đurić.

Po prvi put računaće na Kenana Kodru, napadača Osasune, Daria Dumića, štopera Najmehena i Amera Gojaka, prvotimca Dinama.

Umjesto Đurića, u narednim danima biće pozvan neko sa rezervnog spiska na kojem su Tomislav Tomić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović i Samir Memišević.

"Nije isključeno da sa rezervnog spiska pozovemo dva ili više igrača", istakao je Baždarević.

Zbog kartona suspendovani Edin Džeko, Ognjen Vranješ, Mato Jajalo i Senad Lulić reprezentativcima BiH će se priključiti dan nakon meča sa Gibraltarom i igrati prijateljski susret sa Albanijom u Elbasanu 28. marta.



"Vjerujem da ćemo uspjeti u onome što želimo. To je plasman na Mundijal u Rusiju. Imamo poteškoće zbog povreda, ali i igrača koji nisu u formi, ne igraju. Utakmice je za mnoge laka, ali veoma važna", rekao je Baždarević, te dodao:

"Protiv Gibraltara nećemo ništa posebno mijenjati u igri. Nastupićemo u formaciji 4-3-3 ili 4-4-2. Na ovom spisku imamo mnogo igrača koji mogu zamijeniti suspendovane i povrijeđene. Ponavljam, protiv Gibraltara igraćemo odgovorno, disciplinovano i željeti što ranije obaviti posao, da se što manje potrošimo i osvojimo tri boda."

Gojak bi mogao biti prekomandovan u mladu reprezentaciju BiH. O daljen statusu Spahića u nacionalnom timu Baždarević je poručio:

"On je nama važan igrač, ali nije pozvan jer nema klub, a nije ni u trenažnom procesu", poručio je selector "zmajeva".

Okupljanje reprezentativaca BiH zakazano je za ponedjeljak u 14:30 časova u Trening kampu Fudbalskog saveza BiH u Zenici. Prvi trening imaće istog dana od 17:30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC