• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Bijeljini borba za četvrto mjesto

Autor mondo.ba

Radnik trenutno ima četiri boda više od tuzlanske Slobode, a duel na Gradskom stadionu u Bijeljini mogao bi odlučiti ko će na kraju sezone biti najbliži pratilac neprikosnovenom trojcu Zrinjski, Željezničar, Sarajevo.

 Liga za prvaka BiH 3. kolo Radnik Sloboda najava Izvor: MONDO/Samir Cacan
Nebojša Milošević, šef stručnog štaba bijeljinskog Radnika
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ishod duela Radnika i Slobode u okviru trećeg kola Lige za prvaka BiH neće promijeniti stanje na tabeli, ali bi mogao odlučiti ko će na kraju sezone zauzeti četvrtu poziciju.

Prema riječima stratega Bijeljinaca Nebojše Miloševića i Tuzlaka Vlade Jagodića, Zrinjski, Željezničar i Sarajevo su kvalitetniji od preostale tri ekipe u gornjem dijelu tabele, što govori i bodovno stanje, tako da će Radnik, Sloboda i Krupa nastojati da ostvare što bolji plasman od četvrtog do šestog mjesta.

"Naša utakmica u Tuzli bila je interesantna, kao i prethodna u Bijeljini, gdje smo do pobjede stigli u posljednjim trenucima. Sloboda je tada nastupila bez nekoliko igrača, dok smo i mi bili lišeni usluga nekoliko igrača, na koje nećemo moći računati ni sutra. Poraz u nadoknadi vremena kod njih budi nadu da sada mogu ostvariti povoljan ishod. Ipak, mi ne precjenjujemo, ali ni potcjenjujemo nikoga. Imamo obavezu prema sebi, klubu i njegovom predsjedniku, te navijačima, da u svakoj utakmici damo svoj maksimum. Da li će to biti dovoljno da se napravi dobar rezultat, ne znam", rekao je Milošević u najavi meča.

Radnik se i dalje susreće sa brojnim kadrovskim problemima, tako da srpski stručnjak još nije siguran na koga će moći da računa za sutrašnji meč.

"Iskren da budem, imamo mnogo kadrovskih problema. I dalje ne znam na koga ću moći sutra da računam. Ipak, vjerujem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo poslije utakmice biti ponosni. Mislim da možemo da obezbijedimo povoljan razultat u borbi za četvrto mjesto. Realno, Sarajevo, Zrinjski i Željezničar su kvalitetniji od ostalih i teško da možemo da se umiješamo u borbu za prva tri mjesta", poručio je trener Radnika.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Strateg Tuzlaka Vlado Jagodić poručio je da u sastavu prve ekipe neće biti juniora, koji igraju izuzetno bitan meč protiv sarajevskog Željezničara.

"Nadam se da ćemo u Bijeljini ostvariti rezultat koji nas ostavlja u borbi za četvrtu poziciju. Ne želim da opteretim igrače pred duel sa Radnikom jer do kraja su ostala 24 boda i sve je moguće. Moramo raditi na tome da napravimo manje grešaka od Radnika, jer oni skoro ne griješe. Imaju kompaktnu i čvrstu cjelinu. Daju veoma malo golova, ali i primaju još manje i njihova takva odbrana drži ih u bodovnoj prednosti u odnosu na nas", istakao je Jagodić.

Duel na Gradskom stadionu u Bijeljini igra se u subotu od 16 časova, a direktno će ga prenositi Moja TV.

LIGA ZA PRVAKA - 3. KOLO:

U subotu:

Radnik - Sloboda (16:30 - sudi: Admir Šehović, Sarajevo) - Moja TV
Željezničar - Krupa (20:00 - Edin Jakupović, Bihać) - BHT1

U nedjelju:

Sarajevo - Zrinjski (19:00 - Zoran Grbić, Prijedor) - Arena sport 1

TABELA: Zrinjski 49, Željezničar 48, Sarajevo 47, Radnik 39, Sloboda 35, Krupa 33.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC