• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda "zakuvala" borbu za Evropu

Autor mondo.ba

Radnik i Sloboda do kraja sezone vodiće žestoku bitku za četvrto mjesto u Premijer ligi BiH.

 Radnik Sloboda 0:1 Liga za prvaka BiH 3. kolo izjave trenera Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sloboda je u Bijeljini stigla do izuzetno bitna tri boda u trećem kolu Lige za prvaka BiH, koja bi je na kraju sezone mogla odvesti na međunarodnu scenu.

S druge strane, prednost Bijeljinaca istopila se na svega bod, pa će u nastavku ova dva kluba voditi žestoku borbu za četvrtu poziciju.

"Čestitam Slobodi i kolegi na pobjedi. Mi nismo uspjeli dva boda sa dva vezana gostovanja da materijalizujemo na meču protiv Slobode. Možda smo se ponadali da sedam kola prije kraja možemo biti dosta lagodni na četvrtoj poziciji, ali to nije tako. Nastavljamo se maksimalno boriti za svaki bod, 87 minuta smo odigrali dosta dobro, sve vrijeme smo pritiskali Slobodu, ali nismo uspjeli da postignemo gol. Stvorili smo nekoliko prilika, pogotovo u prvom poluvremenu. Generalno, nemam šta da zamjerim mojim igračima, jer su pružili svoj maksimum", rekao je Nebojša Milošević nakon poraza.

Strateg Radnika naglasio je da njegova ekipa neshvatljivo prima golove u ranoj fazi meča, što se odražava na kasniji tok susreta.

"Nevjerovatno je da primamo golove u prvoj minuti. Ne mogu da krivim igrače jer nisu ušli u meč ležerno, neodgvorno i neprofesionalno, ali prvo smo imali nepotreban aut, pa centaršut bez bloka, a najviši igrač na utakmci se nalazi u odličnoj šansi. Do kraja smo imali dominaciju koja nije materijalizovana većim brojem prilika zbog velike želje i nedostatka mrinoće u pripremi završnice. Kod nas je Šerbečić odigrao fenomanalnu utakmicu, što je dobro i za njega i za klub. I dalje smo četvrti, imamo bod prednosti i u narednih sedam utakmica ćemo pokušati da sačuvamo ovu poziciju", sumirao je utiske Milošević.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

S druge strane, Vlado Jagodić može biti izuzetno zadovoljan trijumfom protiv direktnog rivala u borbi za četvrtu poziciju.

"Poslije dva poraza kod kuće, pokazali smo karakter, kako sam i tražio od igrača.Došli smo da probamo nešto uraditi u Bijeljini. Imali smo dozu sreću, kao i Radnik prije mjesec dana, jer smo otvorili utakmicu kako smo potajno željeli. Otvorili smo utakmicu dobro, poslije čega nas je Radnik stisnuo, ali je bilo očekivati da se domaćin potroši nakon jakog tempa koji je nametnuo u prvih pola sata. Na poluvremenu sam zbog vrtoglavice morao mijenjati Lazevskog, a imali smo još i rovite Tandira i Kalezića koje sam morao zamijeniti. Imali smo mogućnosti i za drugi gol", rekao je Jagodić.

Posebno je pohvalio trojicu igrača.

"Moram pohvaliti debitanta Filipa Erića, kao i Salihovića i Škahića. Sretan sam što smo vratili samopouzdanje koja će nam mnogo značiti u nastavku prvenstva. Mi imamo cilj koji je dugoročan. Sa Radnikom ćemo se do kraja boriti za četvrto mjesto, a da li će ono nešto na kraju značiti to ćemo da vidimo. Mi ćemo još jednu utakmicu između nas odigrati u Tuzli, pa ćemo vidjeti ko će biti bolji. Zahvaljujem se našim navijačima koji su došli u Bijeljinu", dodao je Jagodić.

Radnik ima bod prednosti u odnosu na Slobodu, a četvrto mjesto, zavisno od rezultata u Kupu BiH, moglo bi donijeti plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, tako da će do kraja sezone biti vođena velika borba za ovu poziciju između Bijeljinaca i Tuzlaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC