• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emotivno u Bijeljini - Razlaz koji niko nije želio

Autor mondo.ba

Na posljednjoj konferenciji za novinare u svojstvu šefa stručnog štaba bijeljinskog Radnika, Nebojša Milošević zahvalio se svima na saradnji. "Stekao sam prijatelje u Bijeljini, što je veće od svakog gola i rezultata koji smo postigli".

 Emotivan oproštaj Nebojše Miloševića od FK Radnik Izvor: MONDO/Samir Cacan

Odlazak Nebojše Miloševića sa klupe Radnika teško je pao svima.

Srpski stručnjak uradio je velike stvari za premijerligaša iz Bijeljine tokom 10 mjeseci, koliko je proveo na klupi ovog tima. To najbolje potvrđuju riječi predsjednika Semberaca Mladena Krstajića, koji je na konferenciji za novinare iznio niz pohvalnih riječi na račun sad već bivšeg trenera Radnika.

"Moramo biti zadovoljni i ponosno gledati na sve ono što smo uradili u prošlom periodu. Bez obzira na rezultatsku krizu u posljednje vrijeme, uradili smo velike stvari", rekao je Krstajić.

On je u superlativu govorio o Miloševiću, s kojim je danas dogovoren sporazumni raskid ugovora.

"Angažovanjem u Radniku, Milošević je pokazao kakav je stručnjak, ali i čovjek. U dogovoru sa Upravom i šefom stručnog štaba, napravili smo sporazumni raskid ugovora. Ne mogu reći da je to otkaz, jer zaista smatram da je Milošević veliki čovjek, radnik, sportista i kao trener sigurno će imati svijetlu budućnost. Nismo pogriješili kada smo ga dovodili", rekao je Krstajić.

...
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Radnik ima priliku da se osvajanjem četvrtog mjesta u Premijer ligi BiH drugu godinu zaredom domogne plasmana na međunarodnu scenu. Ipak, neće sam odlučivati o svojoj sudbini.

"Više nismo mi ti koji se pitamo za četvrto mjesto, nego o tome odlučuju i drugi. Utakmica sa Slobodom je u subotu i u interesu svih nas je da pomognemo Radniku, a to znači da pokušamo napraviti neku promjenu u preostala tri kola. Zajednička ideja nam je bila da raskinemo ugovor, što nije bilo nimalo lako. Ipak, u fudbalu je to tako. Ispred Uprave Radnika zahvaljujem se na saradnji gospodinu Miloševiću. Digao je neke stvari na višu stepenicu i to što je on radio, pokušaćemo da nastavimo i u budućnost", bio je veoma emotivan Krstajić.

Ni Milošević nije krio tugu što odlazi s klupe Radnika.

"Juče smo četiri, pet sati vodili otvoren i iskren razgovor, kakav smo imali svih ovih 10 mjeseci koliko sarađujemo. U trenutku kada sam preuzimao klub, Radnik je bio na petom mjestu. Zajedničkim snagama ljudi iz uprave, stručnog štaba i igrača, uspjeli smo do kraja prvenstva da osvojimo 29 bodova i izborimo plasman u finale Kupa RS, dok smo u Kupu BiH stigli do četvrtfinala. Plan je bio da se plasiramo među šest najboljih ekipa, ali plasmanom u Ligu za prvaka apetiti su porasli. Postigli smo 35 golova, što Radnik nikada do sada nije uradio. Moja želja je bila da budemo još efikasniji, ali nismo uspjeli. Jedan od ciljeva kluba bio je afirmacija mladih igrača, što mislim da smo ostvarili", istakao je Milošević.

On je poželio sreću Bijeljincima i naglasio da će, uprkos odlasku, jednim svojim dijelom zauvijek ostati u Radniku.

"Uvjeren sam da Radnik može da sačuva četvrtu poziciju. Bez obzira na preostale utakmice, siguran sam da sezona može da se ocijeni kao više nego uspješna. Ponosan sam na ono što sam sa svojim saradnicima uradio u Radniku, na ostvarene rezultate, ali i šanse koje nismo iskoristili. Sve je to sport i dio posla kojim se bavimo. Napravili smo zajednički pomak, u trenerskom i infrastrukturnom planu. Imao sam odličan odnos sa igračima i zahvaljujem se svima na profesionalnosti i lojalnosti. U svakom trenutku davali su svoj maksimum. Možda smo pali na mentalnom planu, ali obostrana ocjena je da imamo kvalitet. Kako bi stvorili pozitivan impuls, donijeli smo ovakvu odluku i uvjeren sam da će igrači uložiti dodatni napor kako bi ostvarili rezultat koji se traži. Zahvaljujem se svim svojim saradnicima u stručnom štabu, Mladenu Žižoviću, Jovi Borkoviću i Zoranu Sofreniću, ljudima koji su mi u svakom trenutku bili na usluzi. Zatim predsjedniku, Krstajiću, Upravi, radnoj zajednici, svim ljudima u klubu. Stekao sam prijatelje u Bijeljini, što je veće od svakog gola i rezultata koji smo postigli", poručio je na kraju Milošević.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dosadašnji pomoćnik šefa stručnog štaba Mladen Žižović sjediće na klupi do kraja sezone.

"Ovo je pomalo neobična situacija za sve u stručnom štabu. Ali, takav je sport, fudbal, nepredvidiv. Iako sam bio pomoćnik Slavku Petroviću i Nebojši Miloševiću, imali smo neke druge planove. Ali kako život to nalaže, planovi se ruše i stvarnost izgleda drugačije. Pripala mi je obaveza i dužnost da preuzmem ekipu u posljednja tri kola. Nadam se da ćemo smoći snage da osvojimo četvrto mjesto, pa ćemo vidjeti da li će nam ono donijeti izlazak u Evropu, što bi bila kruna sezone", zaključio je igračku karijeru završio u Radniku, gdje je sada dobio priliku za prvi samostalni trenerski posao.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC