• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" bolji od vršnjaka iz Srbije

Autor mondo.ba

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine minimalnim rezultatom 1:0 savladala je selekciju Srbije u posljednjem meču Grupe C na Evropskom fudbalskom prvenstvu koje se igra u Hrvatskoj.

  U zanimljivom i izjednačenom duelu na stadionu u Kostreni izabranici selektora Sakiba Malkočevića ostvarili su minimalnu pobjedu i završili nastup na EURO-u.

Gol odluke u 80. minutu meča postigao je Armin Imamović, ali to nije bilo dovoljno da se selekcija BiH plasira u dalju fazu prvenstva jer joj je trebala pobjeda sa dva ili više golova razlike.

Iz Grupe C u dalju fazu plasman su izborile selekcije Njemačke i Finske, a Nijemci su danas na Rujevici vršnjake iz Irske savladali sa visokih 7:0.

Selektor bh tima Sakib Malkočević je poslije utakmice istakao da je njegov tim bio u teškoj situaciji prije dvoboja sa "orlićima".

"Srbija i Irska su imali bolju situaciju, ali ispostavilo se da nam je samo jedan gol nedostajao za četvrtfinale. Žao nam je što nismo uspjeli da se plasiramo dalje. U prvom poluvremenu Srbija je imala bolje prilike, ali smo u drugom mi kontrolisali igru. Kasno smo dali pogodak i na kraju Irska, koja je možda najmanje pokazala u ovoj grupi, ide dalje“, rekao je selektor "zmajića".

SLičnog mišljenja je i srpski selektor Perica Ognjenović.

"To je fudbal. Ove dječake očekuje dosta ovakvih utakmica u nastavku karijere. Nedostajalo je malo sportske sreće. Na kraju se plasirala Irska, koja je najmanje pokazala. Platili smo danak zamoru i malom fondu igrača. Na ovako teškom takmičenju, u ovako zahtjevnom sistemu, mnogo smo se istrošili i to nam je nedostajalo u ovoj utakmici", poručio je Ognjenović poslije eliminacije.

Bosna i Hercegovina: Jasmin Kršić, Enio Zilić (63. Dobrica Tegeltija), Rijad Sadiku, Jusuf Gazibegović, Stefan Santrač, Đani Salčin (48. Domagoj Marušić), Milan Šikanjić, Emir Sejdović (68. Marko Brkić), Armin Imamović, Nemanja Vještica, Milan Savić. Selektor: Sakib Malkočević.

Srbija: Miloš Gordić, Aleksandar Kostić, Svetozar Marković, Jovan Vladimir Pavlović, Marko Janković, Željko Gavrić, Filip Stuparević, Armin Đerlek (68. Vanja Zvekanov), Dimitrije Kamenović, Slobodan Tedić (18. Mihajlo Nešković), Mateja Zuvić (54. Jovan Kokir). Selektor: Perica Ognjenović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC