• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK BORAC: Trivunović prekršio dogovor

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Borac u saopštenju za javnost još jednom naveo razloge za smjenu Vuleta Trivunovića.

 Saopštenje FK Borac - Trivunović prekršio dogovor Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Smjena Vuleta Trivunovića sa mjesta trenera Borca izazvala je burne reakcije u Banjaluci, a čelnici Borca nakon njih  odlučili su da se oglase saopštenjem za javnost.

Saopštenje FK Borac prenosimo u cjelosti:

“Nakon finalne utakmice Kupa Grada Banjaluka, u kojoj su fudbaleri Borca savladali člana Premijer lige BiH Krupu i po deveti put osvojili trofej namijenjen pobjedniku gradskog kupa, ali i događajima u klubu u vezi sa promjenama u stručnom štabu, koji su uslijedili nakon utakmice, te medijskim napisima i komentarima, Fudbalski klub Borac je odlučio da se oglasi zvaničnim saopštenjem za javnost.

Naime, odmah po okončanju utakmice, dosadašnji šef struke Borca Vule Trivunović naveo je kako planira da podnese ostavku na tu funkciju na kraju sezone, sa željom da kao prvi trener ekipe na klupi bude i na posljednje tri utakmice. Međutim, nakon niza neprimjerenih izjava od strane Vuleta Trivunovića i uvreda na račun klupskih čelnika, rukovodstvo Borca odlučilo je da istog, odmah poslije njegovog obraćanja novinarima, smijeni.

Jedan od razloga Trivunovićeve smjene je i nepoštovanje dogovora koji je imao sa klubom, odnosno sportskim direktorom Oliverom Jandrićem, inače bliskim prijateljem Vuleta Trivunovića. Naime, bilo je dogovoreno da, kada Borac stekne 10 i više bodova u odnosu na pratioce na tabeli i bude bilo izvjesno da će se naš klub u narednoj sezoni takmičiti u višem rangu, odnosno Premijer ligi BiH, priliku da zaigraju dobiju i mlađi igrači, kako bismo mogli da ustanovimo ko od njih ima kvalitet da i u premijerligaškim okršajima brani boje Borca. Trivunović taj dogovor nije ispoštovao, već je jurio sopstvene rekorde po pitanju nepobjedivosti koji klubu uopšte nisu važni.

Nije nam, u ovom trenutku, važno da li će Borac takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske završiti sa 1, 21 ili 31 bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu. Bio je bitan samo povratak u Premijer ligu, a kada je isti već bio obezbijeđen, bez ikakve mogućnosti da bilo ko ugrozi stečeni rezultat, traženo je da mlađi igrači stiču iskustvo koje bi im bilo od neprocjenjive važnosti ukoliko bi i naredne sezoni bili dio Borčevog tabora, ali Trivunovićevom samovoljom to nije urađeno, zbog čega je klub na gubitku, s obzirom da nije u potpunosti upoznat sa mogućnostima momaka koje je želio da provjeri.

I pored nesprovođenja dogovora, Borac je bio spreman da razgovara sa Trivunovićem oko nastavka saradnje, ali nakon njegovog istupa na konferenciji za novinare, to više nije bilo moguće, a Borac, kao profesionalan klub, više nije želio nijednog sekunda da mu dozvoli da bude šef stručnog štaba.

Klub kao što je Borac, ali i rukovodstvo koje je pred sebe prošle godine postavilo petogodišnji plan, gdje ponosno možemo da istaknemo da je prva godina prošla maksimalno uspješno, ne smije sebi da dozvoli takvo ponašanje, koje, sigurno, neće biti moguće sprovoditi ni u budućnosti, bez obzira o kojem se pojedincu radilo. Samovolja i lični interesi, dok je god aktuelno rukovodstvo na čelu Borca, ne smiju i neće nikad biti ispred interesa kolektiva i kluba koji u julu ulazi u 92. godinu postojanja.

Takođe, već sad rukovodstvo kluba može da obeća da će, za potrebe takmičenja u elitnom rangu bh. fudbala, za šefa stručnog štaba Borca biti odabrano, u ovom trenutku, za Borac najbolji kandidat, pod čijom će komandom naš klub igrati zapaženu ulogu i važnu u premijerligaškom takmičenju.

Fudbalski klub Borac Banjaluka”

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aco

Ista prica 20 godina neznalice vode klub

Vultures

Koji crni profesionalizam uprave...ljudi zalutali u fudbal

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC