• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kiksnuo" i Bajern!

Autor mondo.ba

Poslije Borusije iz Dortmunda u trećem kolu Bundeslige je "kiksnuo" i petostruki uzastopni šampion Njemačke.

Minhenski Bajern je poražen već u trećem kolu Bundeslige!

Bolji od aktuelnog prvaka bio je Hofenhajm rezultatom 2:0 (1:0) pa su Bavarci propustili priliku da preuzmu lidersku poziciju na tabeli od Borusije, koja je ranije u subotu uprkos igraču viška samo osvojila bod u Frajburgu (0:0).

I to sve pred početak grupne faze Lige šampiona u utorak, kada na "Alijanc Arenu" dolazi belgijski Anderleht.

Početak utakmice na "Rajn Nekar Areni" u Sinshajmu izgledao je kao klasična uvertira na novu rutinsku pobjedu tima Karla Anćelotija na 400. meču Tomasa Milera u dresu bavarskog giganta u karijeri.

Već u šestom minutu je prošlosezonski prvi golgeter Bundeslige Robert Levandovski odlično reagovao na centaršut na peterac, ali je lopta očešala prečku domaće ekipe.

Držali su Bavarci loptu u posjedu, kontrolisali utakmicu i čekali da "otvore" rivala, ali su dočekali da u 26. minutu pogriješi Mats Humels, jedan od njihovih najiskusnijih igrača.

Humelsu je pobjegla lopta izvan terena, a Andrej Kramarić je brzo izveo aut i gurnuo "u vatru" Marka Huta, koji je iz drugog dodira odlično šutirao i pogodio lijevi ugao bavarske ekipe - 1:0.

Žalili su se Bavarci da je hrvatski internacionalac nepravilno izveo aut, međutim, usporeni snimak je pokazao da je pogodak Hofenhajma bio, bez ikakve dileme, regularan i da arbitar Danijel Zibert nije pogriješio kad je pokazao na centar.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić odigrao je svih 90 minuta za Hofenhajm.

Mogao je Bajern da stigne do izjednačenja samo nekoliko minuta kasnije kad je Levandovski iz slobodnjaka za nekoliko centimetara "fulao" mjesto gdje se spajaju prečka i stativa gola Olivera Baumana.

Imali su i izabranici najmlađeg trenera u istoriji Bundeslige i prošlogodišnjeg najboljeg šefa struke u Njemačkoj Julijana Nagelsmana priliku da udvostruče vođstvo, ali je "bombu" iz 42. minuta Stivena Zubera "ukrotio" Manuel Nojer.

Početkom nastavka Kingli Koman je protutnjao lijevom stranom odbrane Hofenhajma i promašio "zicer", što je Hofenhajm kaznio već u narednom napadu!

Poslije duplog pasa sa Stivenom Zuberom, koji je izbacio kompletnu odbranu Bajerna, Mark Ut je ostao sam na 11 metara i ponovo pogodio mrežu Nojera - 2:0.

Twitter Embed Code

Bio je to peti gol Uta od ukupno devet Hofenhajma u svim takmičenjima u novoj sezoni kojim je praktično osigurao drugu pobjedu nad Bajernom u istoriji kluba i "skok" na drugu poziciju na tabeli.

Bajern je "pao" na peto mjesto pokvarivši jubilej "slavljenika" Milera, koji je u dosadašnjih 400 utakmica ostvario impresivan učinak od 161 pogotka i 133 asistencije, ali u subotu uveče nije bio na svom uobičajenom nivou pa je zamijenjen u 78. minutu.

BUNDESLIGA 3.KOLO:

Augzburg - Keln 3:0 (2:0)
/Finbogason 22, 32, 90+5/


Borusija M. - Ajntraht 0:1 (0:1)
/Boateng 13/

Frajburg - Borusija D. 0:0

Majnc - Bajer 3:1 (1:1)
/Muto 45, Dialo 57 , Serdar 71- Kor 22/

Volfsburg - Hanover 1:1 (0:0)
/Didavi 52 - Harnik 75/

Hofenhajm - Bajern 2:0 (1:0)
/Ut 26, 51/

Nedjelja

Herta - Verder 15.30

Šalke - Štutgart 18.00

Igrano u petak:


HSV - Lajpcig 0:2 (0:0)
/ Keita 67, Verner 75/


TABELA: Borusija Dortmund 7, Hofenhajm 7, Hanover 7, Bajern 6, Lajpcig 6, HSV 6, Augzburg 4, Borusija Menhengladbah 4, Frankfurt 4,Volfsburg 4, Šalke (-1) 3,Majnc 3, Herta (-1) 3, Štutgart (-1) 3, Frajburg 2, Bajer Leverkuzen 1, Verder (-1) 0, Keln 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC