• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borusija bez rješenja za "katanaćo"

Autor mondo.ba

Borusija iz Dortmunda nije uspjela da iskoristi igrača više protiv Frajburga. Prve pobjede za Majnc i Augzburg, uz het trik Finbogasona.

Pri kiks milionera u novoj sezoni Bundeslige, ni sa igračem više nisu mogli probiti bunker Frajburga.

Frajburg - Dortmund 0:0

Borusija iz Dortmunda je u goste Frajburgu došla kao lider na tabeli sa dvije pobjede u uvodna dva kola i na krilima trinaest uzastopnih pobjeda nad ekipom Kristijana Štrajha.

U prvom poluvremenu na "Švarcvald" stadionu je viđena uspavanka, pošto su se domaćini odlučili za "katanaćo", ali uprkos tome imali su najbolju priliku u prvom dijelu.

U 7. minutu Klajndinst je izašao "jedan na jedan" sa Burkijem, ali je slab udarac lako zaustavio golman Dortmunda.

Momci u "žuto-crnim" dresovima su kontrolisali loptu, koju su u svom posjedu imali 79 odsto vremena, ali nisu uspijevali da ozbiljnije ugroze gol Frajburga. Najbliži golu je bio Obamejang koji je bio neprecizan nakon centaršuta Piščeka u 11. minutu.

Na intervenciju video sudije crveni karton za Frajburg u 27. minutu je dobio Žorik Rave nakon što je nagazio Šmelcera, koji nije mogao nastaviti utakmicu.

Nakon crvenog kartona ekipa Frajburga se još više povukla u svoju polovinu, dok su izabranici Petera Boša tražili rupu u dobro organizovnoj odbrani domaćina.

Uspavanka se nastavila u drugom poluvremenu do 80. minuta kada je Obamejang postigao gol koji je sudija poništio zbog prethodnog prekršaja nad Papastatopulosom, kojeg je grčki štoper simulirao. Ubrzo nakon toga je zaprijetio Pišček, ali odbrana Frajburga je herojski odoljevala napadima gostiju za koje je debitovao Andrej Jermolenko.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, čime je Frajburg prvi put izbjegao poraz od Dortmunda nakon trinaest utakmica.

Momcima sa "Švarcvald" stadiona ovo je šesti uzastopni meč bez poraza na svom terenu.

Prvi gol u terminu od 15.30 časova postigao je povratnik u Bundesligu Kevin Princ Boateng, kojeg je posvetio teško povrijeđenom igraču Ajaksa Abdelaku Nuriju.

Ekipa Majnca je zabilježila prvu pobjedu, nakon preokreta protiv Leverkuzena koji je sa jednim osvojenim bodom, zajedno sa Kelnom, slabo ušao u sezonu.

Danas je posebno bio raspoložen Islanđanin Alfred Finbogason koji je, u pobjedi nad "jarčevima", postigao svoj prvi het trik u Bundesligi.

BUNDESLIGA 3.KOLO:

Petak:

HSV – Lajpcig 0:2 (0:0)
/ Keita 67, Verner 75/

Subota:

Augzburg – Keln 3:0 (2:0)
/Finbogason 22, 32, 90+5/


Borusija M. – Ajntraht 0:1 (0:1)
/Boateng 13/

Frajburg – Borusija D. 0:0

Majnc – Bajer 3:1 (1:1)
/Muto 45, Dialo 57 , Serdar 71- Kor 22/

Volfsburg – Hanover 1:1 (0:0)
/Didavi 52 - Harnik 75/

Hofenhajm – Bajern 18.30

Nedjelja

Herta – Verder 15.30

Šalke – Štutgart 18.00

TABELA: Borusija Dortmund 7 (+1),Hanover 7 (+1), Bajern 6, Lajpcig 6 (+1), HSV 6 (+1), Augzburg 4 (+1), Hofenhajm 4, Borusija Menhengladbah 4 (+1), Frankfurt 4 (+1),Volfsburg 4 (+1), Šalke 3,Majnc 3 (+1), Herta 3, Štutgart 3,  Frajburg 2 (+1), Bajer Leverkuzen 1 (+1) , Verder 0, Keln 0 (+1).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC