• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prestanite da pevate o njegovom penisu!

Autor mondo.rs

Zahtev upravi Mančester junajteda da urgira na svoje navjače da prestanu da pevaju o penisu Romelua Lukakua.

Organizacija "Kick It Out" digla je glas zbog ponašanja navijača Mančester junajteda koji se, kako navodi, ponašaju protivno moralnim normama.

Na utakmicama Mančester junajteda često se ove sezone može čuti pesmica posvećena napadaču Romelu Lukakuu i njegovom penisu. Reč je o prepevu velikog hita "Made of Stone" legendarne grupe The Stone Roses.

Navijači Junajteda su skovali ovu pesmicu u znak podrške Lukakuu, ali je organizaciji koja se pobunila to neprihvatljivo. Oni pevaju da je Lukaku "belgijski genijalni golgeter, čiji je penis 60 centimetara...".

POSLUŠAJTE

Navijači Mančester Junajteda Lukaku
Izvor: YouTube


"Rečnik u toj pesmici je agresivan, prostački i diskriminišući. Rasističko ponašanje i stereotipi nikada nisu bili prihvatljivi ni u fudbalu, ni u društvu, bez obzira na to što je ovo usmereno kao podrška fudbaleru", navodi organizacija "Kick It Out".

Ova organizacija obratila se Mančester junajtedu, ali i Fudbalskoj asocijaciji Engleske kako bi urgirali na pristalice ovog kluba da prestanu ovo da pevaju.

Onaj ko bar malo poznaje navijačku subkulturu zna da su ovakvi primeri česti u Evropi i svetu i da navijači pokušavaju da budu što maštovitiji i duhovitiji. OK, nekad se u tome pretera, ali pesme slične ovoj možete čuti na stadionima širom sveta.

Uostalom, navijači Mančester junajteda su imali pesmu posvećenu Nemanji Vidiću, u kojoj se pominje da "on dolazi iz Srbije i sve će vas pobiti". Tada ova organizacija nije podigla glas, jer je mogla da zvuči uvredljivo za sve pripadnike srpskog roda, zar ne?

Nemanja Vidić
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC