• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horde zla: Neka svaki vaš 'heroj' u paklu izgori!

Autor mondo.ba

Pristalice Sarajeva, tzv. Horde zla istakle su u nedjelju u Vitezu transparent političke sadržine koji se odnosio na nedavnu presudu „hrvatskoj šestorci“ u Hagu, ali i zastavu Palestine.

 Vitez - Sarajevo (0:3), Horde zla, politika, izjave Husref Musemić, Branko Karačić Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Bordo tim je bez problema osvojio tri boda na gostovanju u Vitezu (0:3) pogocima Mersudina Ahmetovića (dva) i Amera Bekića kojim su izabranici Husrefa Musemića stigli do treće pozicije zahvaljujući i porazu Širokog Brijega u Banjaluci (2:1).

Navijači sa „Koševa“ su na susretu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine razvili transparent koji je prokomentarisao posljednju presudu u Hagu izrečenu Jadranku Prliću i ostalima, uz zastavu Pelestine, dok su pristalice Viteza istakle barjak tzv. Herceg - Bosne...

„Vrhunac agresorskog junaštva su silovanja i logori, neka svaki vaš 'heroj' u paklu izgori“, napisali su navijači Sarajeva na transparentu, a sve je uredno zabilježio delegat Mato Itrić.

„Na dijelu tribine gdje su bili smješteni gostujući navijači ’Horde zla’ došlo je do upotrebe pirotehničkih sredstava, nesportskog navijanja, isticanja zastave strane države (Palestina, prim. aut.), nesportskog transparenta, te gađanja drugog asistenta grudvama snijega. Detaljnije u izvještaju delegata. Prijem i ispraćaj gostiju i službenih osoba korektan“, napisao je Itrić, a prenijeli sarajevski mediji.

Nema sumnje da će biti posla za Disciplinsku komisiju Fudbalskog saveza BiH.

Strateg gostiju iz Sarajeva Husref Musemić nije se osvrtao na događanja na tribinama, naglasivši da svi akteri utakmice na teškom terenu zaslužuju pohvale...

„Prvo poluvrijeme smo odigrali više nego dobro, volja i želja su bile na visokom nivou. Dali smo golove na vrijeme, možda smo mogli još neki pogodak da damo. Ovo je za nas vrlo važna pobjeda za proljećni nastavak sezone. Čeka nas interesantno proljeće, biće tu još iznenađenja“, istakao je Musemić.

Za nas vrlo važna pobjeda pred proljetni nastavak sezone. Prije dvadesetak dana sam rekao da će biti jako interesantno proljeće, i sad to kažem. Bit će tu još iznenađenja, puno je još utakmica ostalo da se odigra”.

Njegov kolega sa klupe domaćina Branko Karačić smatra da je meč riješen praktično u prvih 20 minuta kad su gosti stekli dva pogotka prednosti.

„Utakmica je rano krenula protiv nas, gosti su zasluženo stigli do pobjede. Poslije dvadeset minuta bila je riješena utakmica iako smo mi bili dobri u pojedinim trenucima, ali moram da istaknem da je Sarajevo stiglo do zasluženih bodova. Sada moramo sjesti da napravimo dobru selekciju i pokušamo da na proljeće izborimo opstanak u Premijer ligi BiH“, rekao je Karačić.

Pogledajte golove...

...
Izvor: Dailymotion

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC