• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević napustio Krupu: Uradili smo prave stvari

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Slobodan Starčević je za naš portal govorio o periodu u Krupi, za čim žali, planovima za budućnost, Borcu...

 Slobodan Starčević o odlasku iz Krupe Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prije samo pet godine Krupa je igrala četvrti rang bh. fudbala, a proteklu sezonu okončala je na šestom mjestu Premijer lige BiH.

Uspon Krupe do elitnog nivoa je imao dvije konstante, braću Dragomira i Draška Ilića na čelu kluba i Slobodana Starčevića na klupi.

Starčević je igračku karijeru proveo u banjalučkom Borcu, Mogrenu iz Crne Gore, Slogi iz Trna, a "završio" je u Omladincu 2001. godine.

Na početku trenerske karijere je uporedo radio kao skaut i inžinjer za mreže u pošti, a presudan trenutak na trenerskom putu je imao 2010. godine kada ga je Vlado Jagodić doveo u Borac kao svog pomoćnika. "Crveno-plavi" su već sljedeće sezone iz ruku Ivice Osima na "Gradskom stadionu" u Banjaluci dobili pehar kao šampioni BiH.

U sezoni 2012/13, Slobodan Starčević je bio "šef struke" u Platonovoj ulici. Borac je osvojio treće mjesto na tabeli, ali nije mogao dobiti licencu za evropska takmičenja zbog finansijske situacije. Mladi trener je pred kraj sezone u dogovoru sa klubom otputovao u Frajburg na stažiranje za profi licencu, a po povratku, kolo prije kraja, uručen mu je otkaz.

Kao naredni posao na početku sezone 2013/14. preuzeo je Rudar iz Prijedora. Nakon prvih sedam kola nije imao nijednu pobjedu i uručen mu je novi otkaz.

Nakon toga je dobio poziv iz Krupe na Vrbasu.

"Kroz karijeru sam povlačio čudne poteze, a baš takav je bio dolazak u Krupu. Već sam radio kao trener u Premijer ligi BiH, ali imao sam neki predosjećaj da ću tu naći punu podršku. Tako je i bilo i kroz kvalitetan rad svih struktura u klubu mi smo podizali ljestivcu iz godine u godinu. Nismo napredovali samo u sportskom i finansijskom smislu, već i infrastrukturno. Napravili smo prave stvari, obezbijedili nekim momcima nastavak karijere u inostranstvu, donijeli novac klubu, ali kao i što je to u životu, jednostavno dođe do zasićenja i traže se novi izazovi. Uzrok mom odlasku iz Krupe je želja za nečim novim", rekao je Slobodan Starčević na početku razgovora za MONDO.

Starčević je u Borcu šansu dobio kao debitant, bez licence, koju je u Rudaru imao, ali je ipak odlučio da se "spusti" rang niže i prihvati ponudu Krupe.

O Borcu...

"Ja sam iz Banjaluke i od sedme pa do 26 godine sam u kontinuitetu bio u Borcu. Bio sam i u staroj garnituri, i ovoj drugoj, ratnoj, kao pomoćnik bio šampion BiH, sa Cveletom bio u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Šta da kažem? Šteta je i naopako da Banjaluka nema klub u Premijer ligi".

"Krupa je došla kao klub koji mi je dao punu podršku da se kao u tom trenutku neiskusan trener provjeravam na razne načine. Kroz ove četiri i po godine sam uspio da formiram koncept treniranja koji je za rezultat dao da mladi, talentovani igrači, kojih ovdje ima dosta, dobiju šansu da dobro treniraju i igraju na najvišem nivou, a posljedica toga su rezultati koje smo napravili".

Dragomir Ilić, "drugi" čovjek Krupe, je ranije za naš portal saopštio da Starčević ima ponudu da preuzme klub u Austriji.

"Sve što smo radili u Krupi nije ostalo bez odjeka, tako da su se kroz sve ovo vrijeme, posebno posljednjih šest mjeseci, vodili razgovori sa klubovima iz BiH i inostranstva. Uzeću nekih desetak dana da razmislim i u miru odlučim, kao i klubovi. Nigdje ne trčim, ne žurim."

Sa Krupom se rastaje u najboljim mogućim odnosima, kako sa upravom, tako i sa igračima i svima povezanim sa klubom.

"Jedino nezadovoljstvo je što u posljednjoj zajedničkoj sezoni nismo osvojili Kup BiH ili Kup Republike Srpske. Ali, i sam dolazak u finale je bio veliki rezultat. Kada je to jedino čime sam nezadovoljan onda je jasno kako mi je bilo u Krupi", zaključio je Slobodan Starčević  u razgovoru za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC