• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić otvoreniji nego ikad: Radim "u glavu"!

Autor mondo.rs

U opširnom razgovoru sa novinarima, selektor je govorio o igračima koji su tu i koji nisu tu, o predsedniku Vučiću, o uvredama na račun Vladimira Stojkovića, pozivanju fudbalera Zvezde...

  Krstajić otvoreniji nego ikad: Radim "u glavu"! Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić je na susret sa novinarima blizu baze srpskog nacionalnog tima došao biciklom, u pratnji portparola FSS Milana Vukovića.

"Glavobolju imam od dana kad sam postao selektor, nije ovo ništa novo, to je sastavni dio ovog posla. Glava je provjetrena, a bicikl je tu da nešto promijenim od uobičajenog dana", rekao nam je Krstajić dan poslije poraza od Čilea u prijateljskoj utakmici u Gracu (0:1).

U otvorenom razgovoru sa novinarima, Krstajić je govorio o momcima koji jesu tu, o onima koji nisu ("duša me boli zbog Nastasića, njega, možda, i najviše volim"), o Nejmaru, Kostariki, o predsjedniku Aleksandru Vučiću, podršci koju treba da ima ovaj tim, uvredama na račun Vladimira Stojkovića, uz apel svima: "Nisam ja bitan, već ovi momci koji su pravi i koje treba podržati".

Utakmica protiv Čilea je analizirana noćas do tri ujutru.

"Znamo gde smo griješili, bilo je dobrih, ali više lošijih stvari. To nas neće poljuljati. Potreban nam je brži pas, jače u defanzivi, bolja tranzicija... to možemo da popravimo", kaže Krstajić, koji kao selektor, za sada, ima učinak - dvije pobjede, dva poraza i remi.

Izvor: MN PRESS



Prema njegovim riječima, temelj svega je dobra atmosfera, a u ovom timu je ima.

"Vjerujte mi, to su sve pravi momci. Sad se povlače neke priče da li je trebalo da zovem ovog ili onog. Ovi momci koji su tu su zaslužili da budu tu. Oni su kvalitetni i budućnost su srpskog fudbala", rekao je Krstajić i nastavio o spisku.

"Ja bih, da mogu, svih onih 35 sa šireg spiska vodio, ali ne mogu. Evo, sad se priča o Gaćinoviću. Pa Joakim Lev nije pozvao Sanea, jednog od najboljih igrača Mančester sitija. Mene duša boli za Matiju Nastasića, kojeg, možda, i najviše volim. Šta ću... Pričam vam iz duše, možda nikad nisam bio ovako otvoren".

"Ja sam Bosanac, ne mogu da dobacim do 17. Juna. Razmišljam samo o 9. junu".

Krstajiću je zamjereno što je zvao Radonjića i Rodića iz Crvene zvezde.

"Kažu sad: on je zvezdaš. Nisam, grobar sam, ali su ovi momci zaslužili da budu pozvani. Radonjić je izuzetno talentovan, ali mora još da radi. Ima veliki potencijal i kvalitet".

"Podmladili smo reprezentaciju, napravio sam rez, prihvatio sam rizik, jer sam takav. Nisam ja bitan i da li ću biti selektor, već je važna budućnost srpskog fudbala, I da neko ko dođe poslije mene ima tim, da ne mora, to on da radi".

Pohvalio je Nikolu Milenkovića koji će biti važan u rotaciji, a Krstajić dodaje da je "ozbiljan kandidat za standardnu postavu".

Pitali smo selektora i o tome zašto nije uigravao tim za Mundijal, već je tumbao... što mu se u komentarima na sajtovima najviše zamera.

"Ja ne eksperimentišem, ja radim direktno u glavu. Ovi momci nisu mašine. I automobilu treba mijenjati ulje poslije određene kilometraže. Mnogi od njih su imali glavne role u svojim klubovima, koji su se borili za titule, finala, za opstanke, odigrali su po 50, 60, 70 utakmica. I njima treba odmor, pauza. Nisu navikli da nemaju odmor od mesec dana. Mnogi stručnjaci kažu da je odmor važniji od treninga".

O ponašanju navijača, uvredama na račun Stojkovića...

Izvor: MN PRESS

"Moj prijatelj Rakitić mi je rekao da stavim flaster na Nejmara i da ne brinem"

Krstajić je imao poruku za fudbalsku javnost, tražeći podršku od svih, pre svega za momke koji žele da igraju za Srbiju.

"Možda naša navijačka javnost drugačije gleda na neke stvari. Pazite, izlazimo na zagrijavanje, a Stojkoviću viču 'Mustafa'. Naša navijačka kultura ne doseže evropske i svjetske standarde. Hajde da gledamo interes našeg fudbala bez obzira da li neko igra za Partizan ili Zvezdu, i da li je Krstajić selektor"

Selektor se osvrnuo I na to što pojedini igrači nisu davali izjave poslije utakmice rekavši da se to više neće događati, apelujući i na medije da imaju razumijevanje i za igrače, pogotovo za Sergeja Milinkovića Savića.

"On je sjajan momak, profesionalac, ali razumite i njega. Oko njega se vrte desetine miliona, možda ga neko tako i savjetuje da sad ne priča".

Dodao je i da SMS "ima mjesta u bilo kojoj ekipi na svijetu".

"On se uklapa svuda", odgovorio je Krstajić kako se mlada zvijezda Lacija uklopila u tim "orlova".

"Vidim ga i sa Ljajićem u igri, koji je fudbalski mag. SMS je biser ne samo srpskog, već i svjetskog fudbala".

"Bane Ivanović je bio kapiten, ali ga je trebalo rasteretiti i to je jedina istina. Kao što se sad priča o Dejanu Stankoviću, kao došao je ovdje da Bane ne bi bio rekorder. To nije tačno, to je rekla-kazala beogradske čaršije. Bane je dio ovog tima i igraće".

Bilo je priče i o Vučiću i premijama...

"Ja nikad u Srbiji nisam glasao i neću nikad. Samo sam jednom glasao u, životu, u Bijeljini. Vučić je predsjednik Srbije i ja ga poštujem, i onog ko će biti poslije njega. Politika me ne zanima. Ali, Vučića treba svi da podržimo, jer radi u interesu Srbije", rekao je Krstajić.

Upitan zašto nisu tražili veće premije, odgovorio je: "Nismo htjeli da operećujemo budžet. I ovo je dovoljno, previše".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Slika za plakanje! Kome ili čemu se,ova dvojica na biciklima,smeju nakon onakve bruke

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC