• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi", mora to bolje: Čile nadigrao Srbiju!

Autor mondo.rs

Neuspješna provjera Srbije pred Mundijal u meču u kome je bilo mnogo propusta u odbrani. Čile promašio gol sa pet metara, ali na kraju ipak došao do pobjede - zasluženo. Mnogo dilema za Mladena Krstajića...

 "Orlovi", mora to bolje: Čile nadigrao Srbiju! Izvor: MN PRESS

Poraz Srbije u pretposljednjoj provjeri pred Mundijal!

Reprezentacija Čilea, koja ne učestvuje na Svjetskom prvenstvu i testira mlađe snage tokom prijateljskih utakmica, savladala je potpuno zasluženo "orlove" pred tek nešto više od hiljadu gledalaca u austrijskom Gracu.

Promašili su Čileanci prazan gol u 76. minutu, ali dva minuta pred kraj iskoristili novu lošu reakciju srpske odbrane za drugi poraz Mladena Krstajića na klupi "orlova".


Dugo je trajala akcija Južnoamerikanaca, koji su uprkos neuspjehu u kvalifikacijama danas delovali motivisano (i motivisanije), a nakon centaršuta sa lijeve strane, Maripan je pobjegao Nemanji Matiću i sa dva metra na drugoj stativi sproveo loptu u mrežu.

Svijetle tačke Nemanja Radonjić i Vladimir Stojković, a pred selektorom mnogo dilema, mada se mora reći i da je Srbija danas nastupila u kombinovanom sastavu.

SRBIJA - ČILE 0:1 (0:0)


Krstajić se na startu meča odlučio za već svoju standardnu formaciju 4-2-3-1 gdje se u zadnjoj liniji iskusnim igračima priključio praktično debitant Milenković i vrlo vjerovatno bio najstabilnija karika ispred Vladimira Stojkovića.

Odigrao je štoper Fiorentine čitav meč poput Marka Grujića, dok su od mlađih igrača nešto manju minutažu imali Andrija Živković i Nemanja Radonjić.

Dok se Srbija borila sa pritiskom Čileanaca na startu meča koji su vješto koristili naše individualne greške i najčešće prijetili preko Žuniora Fernandeza, "iskočio" je brzonogi fudbaler Zvezde koji je u 16. minutu namučio Arijasa, poslije lijepog dodavanja Ljajića, da bi i u drugom poluvremenu imao dva odlična udarca.

Ta lijeva napadačka strana Srbije bila je i najaktivniji dio tima pošto je Radonjićeva zamjena Filip Kostić u finišu meča propustio najbolju šansu poslije nesporazuma Čileanaca (SMS nije uspio da iskoristi "odbijanac"), a u prvom poluvremenu vidjeli smo i "solo" prodor novog kapitena Aleksandra Kolarova - opet bez gola.

Izvor: MN PRESS


Sa druge strane Vladimir Stojković je u dva navrata "čupao" loptu iz rašlji poslije lijepih akcija Čileanaca...

Lijepo su fudbaleri "La Rohe" uspjevali i da "hvataju voleje" nakon akcija sa boka, igrač koji je bio meta uspješno bi "spuštao" loptu svom najbližem saigraču, a sve to srpski igrači pratili su isuviše pasivno i posmatrački, bez prave reakcije i "ulaza u blok".

Mnogo sreće imali smo u 76. minutu kada je Fernandez prošao po desnoj strani, Tošić nije zakačio loptu, a Enrikez je promašio praznu mrežu - što će sigurno obići planetu.


Gol je visio u vazduhu i Čileanci su dobru partiju naplatili pobjedom preko Maripana, a može i Srbija da žalii za promašajem Filipa Kostića. Ipak, možda bi taj gol i sakrio bijledu partiju reprezentacije Srbije , a nekada se pouke bolje izvuku iz poraza.

Sljedeća provjera Srbije je protiv Bolivije 9. juna na istom stadionu "Merkur arena" u Gracu, nadamo se uz bolji rezultat.

SRBIJA: Stojković - Rukavina, Tošić, Milenković, Kolarov (od 79. Rodić) - Milivojević (od 46. Matić), Grujić, Żivković (od 65. Tadić), Radonjić (od 65. Kostić), Ljajić (od 46. Milinković-Savić) - Mitrović (od 85. Jović).

ČILE: Arijas, Albornoz (od 73. Vegas), Roko, Dijaz (od 73. Bizama), Maripan, Fernandez (od 91. Ličovski), Valdes, Mora (od 65. Enrikes), Pulgar (od 89. Martinez), Sagal (od 89. Rodrigez) i Rejes.


N  A  J   A  V   A

U martu smo vidjeli dva različita lica nove Srbije; prvo veoma neubjedljivo protiv Maroka (1:2), a onda daleko bolje protiv još jednog učesnika Mundijala - Nigerije (2:0).

Na svega dve sedmice pred prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji protiv Kostarike - Srbija je izabrala reprezentaciju Čilea koja je neočekivano loše završila kvalifikacije i nije izborila učešće na završnom turniru, ali ako smo nešto naučili onda je da njima nikad ne manjka motiva, stoga se i večeras u Gracu može očekivati "muška" utakmica.

Biće ovo pretposljednja provjera "orlova" pred zvanične utakmice na Mundijalu, a na njoj će selektor Mladen Krstajić, tako je rečeno na konferenciji za medije, izvesti kombinovani sastav u kome sigurno neće biti nedovoljno oporavljenog Branislava Ivanovića...

Krstajić je u startnih 11 izabrao Nikolu Milenkovića i Nemanju Radonjića, a šansu od starta dobili su i Marko Grujić i Andrija Živković, dok je ostatak tima manje-više očekivan.

Jasno je i da Čile neće igrati u najjačem sastavu, a u posljednjem susretu sa njima - Srbija je slavila 3:1 golovima Markovića, Đorđevića i Đuričića, igrača koji nisu na spisku za Mundijal.

Pred meč u Gracu pala je kiša, bilo je i leda....

Naš reporter je na licu mjesta, tako da očekujte fotografije, video-snimke, izjave sa lica mjesta i još mnogo toga...

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! PORAZ SRBIJE!

90' -
Još četiri minuta nadoknade.

88' - GOL! ČILE VODI! MARIPAN!

Može se reći i zasluženo... Dugo je trajala akcija Čilea poslije kornera, Bizama je sa lijevog boka, suprotnog od onog odakle je izveden korner, našao Maripana na drugoj stativi. Igrač Alavesa je pobjegao Matiću i sa dva metra savladao Stojkovića.

83' - Kostić!

Najbolja šansa za Srbiju na meču. Filip Kostić poslije loše reakcije odbrane dolazi u veliku šansu, pogađa golmana, lopta se odbija Sergeju, ali on ne uspjeva bolje... Jović debituje umjesto Mitrovića.

81' - Fernandez šutira poslije loše intervencije Tošića, ispostavlja se da je to više centaršut za Enrikeza, ali on ne uspjeva da ukroti ovu oštru loptu i šut sa pet metara ide pored gola. Ponovo smo imali sreće.

79' -
Milan Rodić debituje za reprezentaciju i mijenja Kolarova, kapiten je sada Matić.

76' - UF!

Kakav promašaj Enrikesa.... Ovo se rijetko viđa. Fernandez je lako prošao po lijevoj strani, servirao za Enrikesa, a ovaj promašio PRAZAN gol sa pet metara. Nevjerovatno!


73' -
Stojković ima problema za prstom lijeve ruke, ukazuje mu se pomoć, a Čileanci mijenjaju. Vegas u igri umjesto, a Bizama mijenja Dijaza.

67' - Valdes!

Strašan šut "na volej" Valdesa, ali Stojković nas čuva. Ponovo je to bila akcija sa krila kada "gađani" fudbaler spušta loptu trećem, i ponovo su srpski igrači uspavano gledali kako Čile stvara šansu.

63' - Radonjić!

Ponovo brzonogi fudbaler u prilici. Mitrović se lijepo snašao, zadržao loptu i igrača na leđima, petom odložio za Radonjića, ali je bilo previše iskosa da bi savladao Arija koga lopta pogađa u noge. Upravo on sada izlazi iz igre i menja ga Kostić, dok je Tadić na terenu umjesto Živkovića.

57' -
Pada Mitrović poslije kontakta u šesnaestercu, stali su Čileanci, ali penala nema.

55' -
Još jedan grub start naših igrača, pa Austrijanac pokazuje žuti karton Tošiću.

53' - Radonjić!

Definitivno naš najraspoloženiji igrač večeras, ostao je u sredini terena, šutirao po zemlji, ali malo pored gola...

46' - Krstajić na startu drugog dijela igre pravi dve promjene, Matić umjesto Milivojevića, a Sergej Milinković-Savić mijenja Ljajića. Čile odmah prijeti, Sagal šutira u rašlje, a Stojković "vadi" loptu iz mreže i šalje je u korner.

- Kraj prvog poluvremena u kom je Čile, definitivno, bio opasniji i držao je kontrolu utakmice. Srbija je imala mnogo problema u odbrani, bilo je individualnih i timskih grešaka - u postavljanju u defanzivnom obliku - dok je napad funkcionisao na "solo role" po lijevoj strani. Dve najbolje šanse imali su Nemanja Radonjić i Aleksandar Kolarov.

"Ništa od dogovora", kazao je Mladen Krstajić pred kraj poluvremena razočaran jednim potezom Andrije Živkovića, javlja naš reporter, a utisak je da bi to mogao da kaže za nekolicinu igrača koji nisu djelovali "toliko u meču" poput motivisanih Čileanaca.

41' -
Žuti karton za Rukavinu.

39' - Kolarov!

Poslije dosta vremena preti i Srbija. Ponovo akcija po lijevoj strani, sam je prošao Aleksandar Kolarov, šutirao oštro, po zemlji, ka daljoj stativi, ali lopta prolazi pored gola...

Izvor: MN PRESS


32' -
Nova šansa za Čilea posle individualne greške naših igrača, ali Milenković blokira pokušaj Fernandeza. Veliki razmak između našeg veznog reda i defanzivne linije, a Čileanci prebacivanjem lopte "kroz vazduh", i preko naših igrača, uspevaju da stvore prednost.

25' - Sagal!

Ozbiljan propust naše odbrane. Prošla je lopta sa lijeve na desnu stranu, spuštena je Sagalu na desetak metara, Tošić je pao, ali srećom po nas - fudbaler Čilea "tuče" preko gola. Nedugo potom sapleo se Tošić, ali sprečio je potom Čile da uđe u šansu.

23' -
Ofsajd zamka srpske reprezentacije, Mora je u ofsajdu, pokazuje pomoćni arbitar, ali usporeni snimak kaže da je bilo, u najmanju ruku, sumnjivo.

16' - Radonjić!

Najbolja šansa Srbije do sada i karakterističan prodor krila Crvene zvezde. Adem Ljajić je poslao odličnu loptu na lijevi bok, Radonjić je ušao u sredinu, prevario Dijaza, jako šutirao - i poslije bloka štopera Čilea - golman je izbio "fudbal" u korner...

9' -
Polako se Srbija oslobađa  pritiska i prijeti prvi put poslije centaršuta Kolarova sa lijeve strane, kada je gađao Živkovića, no nije imao sreće da dođe do lopte koju je loše procijenio Arijas. Pokušava ubrzo Ljajić da šutira sa 25 metara nakon gubitka lopte Dijaza, ali mlako u golmana...

Kako javlja naš reporter, u par navrata se čulo Stojkoviću "Mustafa", pa "Rusi, Srbi, pravoslavlje", pa "Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji".

4' -
Rukavina obara Fernandeza koji mu je pobjegao po prijemu lopte, ali imamo mnogo sreće što arbitar Harkam iz Austrije nije dosudio penal. ČIleanci pokušavaji i centaršutom na Moru, ali dobra reakcija Tošića pored njega.

1' -
Susret je počeo, a prvo prijete Čileanci preko Fernandeza - visoko iznad...

- Intoniraju se himne, meč će uskoro početi...

Izvor: MONDO/Predrag Vujić



- U Gracu su sa "orlovima" i Saša Ilić i Dejan Stanković, nekada reprezentativci i učesnici Mundijala koji su tu da bi pomogli Mladenu Krstajiću savjetima.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


- Manje od hiljadu ljudi u Gracu, zajedno sa novinarima i foto-reporterima, javlja naš reporter iz Austrije koji je na jednoj od tribina (iza gola) primijetio i zastavu "Gnjilane". Ali, ispred stadiona, javlja daleko bolja atmosfera...

Pogledajte ovog simpatičnog prodavca!

Jasna i glasna poruka iz Austrije: "Došlo je naše vreme... Srbija će biti šampion sveta!"

2 Likes, 1 Comments - MONDO (@mondoportal) on Instagram: "Jasna i glasna poruka iz Austrije: "Došlo je naše vreme... Srbija će biti šampion sveta!""




- Ovo su na konferenciji za medije rekli Milan Rastavac i Luka Milivojević. OVDE!

- Saša Ilić i Dejan Stanković su uz "orlove" u Austriji, evo šta kažu pred meč - OVDE!

- Pročitajte i našu analizu novog sistema "orlova" poslije dva meča -OVDE!

- Pogledajte stadion "Merkur arenu" na kome dobro pamte Ivicu Osima koji je sa Šturmom bilježio odlične rezultate...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC