• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić o opštem utisku: Možemo biti zadovoljni

Autor mondo.rs

"Teško je vaditi se protiv Brazila, pokušali smo...", konstatovao je selektor Srbije posle završenog učešća na Mundijalu.

 Krstajić o opštem utisku: Možemo biti zadovoljni Izvor: MN PRESS

Porazom od Brazila 0:2, Srbija je završila učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

U prvom kolu savladana je Kostarika 1:0, ali su "orlovi" potom izgubili od Švajcarske 1:2, pa od petostrukih svetskih prvaka.

"Čestitam Brazilu na zasluženoj pobedi, a isto tako svojim igračima na zalaganju, odgovornosti i disciplinovanoj igri. Imali smo svoje periode igre, ali Brazil je velika ekipa, fudbalska velesila. Po meni, ovi igrači su zaslužili poštovanje i trebalo bi da se vrate u Srbiju uzdignutog čela", bilo je prvo što je selektor Mladen Krstajić izjavio u razgovoru za RTS.


Potom se osvrnuo na samu utakmicu u Moskvi.

"Veoma dobro smo stajali prvo poluvreme, izuzev gola koji smo primili, ali te sitnice ne smeju da se dešavaju protiv ovakvih ekipa. Stajali smo visoko, zaista nemam šta da zamerim ovim momcima. Zahvaljujem im se na saradnji koju smo imali ovih mesec dana posle teških sezona koje su imali".

Pored igrača koji su uglavnom bili standardni i u kvalifikacijama, Krstajić je na turniru u Rusiji šansu ukazao i mladima - Milinkoviću, Veljkoviću i Milinković-Saviću kao starterima, a Radonjiću, Živkoviću i Joviću sa klupe.

"Oni su budućnost srpskog fudbala i treba da stasavaju uz ove igrače koji su izneli teret kvalifikacija i koji će sigurno još igrati. Treba od njih da uče i dobro je što imaju od koga", konstatovao je Krstajić i dodao:

"Sve tri utakmice smo igrali dobro, kvalitetno, na momente smo bili i bolji od protivnika. Sve je to fudbal, ta druga utakmica protiv Švajcarske nas je sasekla. Teško je vaditi se protiv Brazila, pokušali smo...".

Na konkretno pitanje da li je zadovoljan, rekao je:

"Uvek može bolje".

Na konferenciji za medije, selektor je ponovio da je ponosan na ekipu.

"Igrači su dali svoj maksimum. Došli smo na Svetsko prvenstvo da se pokažemo u što boljem svetlu posle osam godina neučestvovanja i mislim da možemo biti zadovoljni. Igrači su sigurno dali svoj maksimum posle napornih sezona, ali ima i situacija gde smo mogli bolje".

Još jednom se osvrnuo i na igru protiv Brazila.

"Dobro smo stajali, dobro smo preuzimali i visoko smo stajali u jednom momentu, što je vrlo bitno u modernom fudbalu, ali nije lako tako igrati protiv Brazila. Nismo iskoristili naše prilike i usledila je kazna. Tako je to u fudbalu. Ono što je dobro trebalo bi da usavršavamo i podignemo na viši nivo".

Na pitanje da li je Brazil favorit za titulu svetskog prvaka, Krstajić je rekao:

"Brazil je bio jedan od favorita po meni od početka, ali pominjao sam i Argentinu, Nemačku, koja je eto ispala, i Španiju".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Kako da ne,kada je doček pred skupštinom?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC