• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH: Suspendovana tri stadiona, klubovima kazne

Autor mondo.ba

Zrinjski, Željezničar i Sloboda igraće po jednu domaču utakmicu bez prisustva gledalaca, dok su pomenuti klubovi kažnjeni i novčano, odlučeno je nakon sjednice Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH. Kažnjeno i Sarajevo.

 Disciplinska komisija FS BiH kaznila Željezničar, Slobodu, Široki Brijeg i Sarajevo Izvor: MONDO

Utakmice 19. kola Premijer lige BiH Željezničar - Široki Brijeg, Zrinjski - Krupa i Sloboda - Mladost biće odigrane bez prisustva gledalaca, s obzirom da je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH odlućila da kazni sarajevski, mostarski i tuzlanski klub.

Zbog propusta u organizaciji utakmica, stadioni Željezničara, Zrinjskog i Slobode suspendovani su na po jedan meč, dok će pomenuti klubovi kažnjeni i novčano od strane "disciplinaca" FS BiH.

Zbog propusta u organizaciji utakmice 16. kola protiv Mladost i upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren na utakmici, Široki Brijeg u kasu Saveza moraže da uplati 2.500 KM.

Iz istog razloga Sarajevo je kažnjeno sa 8.000 KM, dok će Željezničar morati da plati 4.500 KM, a sve zbog nesportskog ponašanja navijača na sarajevskom derbiju.

Zrinjski je zbog incidenata na meču sa Sarajevom, u kojima je "najdeblji" kraj izvukao pomoćni trener Sarajlija Muhamed Džakmić, kojem je kamenom razbijena glava, kažnjen sa 5.500 KM, dok će i "bordo" tim zbog upotrebe pirotehnike od strane gostujućih navijača morati da plati 2.000 KM.

I Sloboda se našla na udaru zbog slabe organizacije meča 17. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega. Ipak, Tuzlaci su prošli bez novčane kazne, s obzirom da su domaći navijači, koji su imali šta da kažu fudbalerima, na teren ušli po završetku utakmice.

Bakljada koji su napravili navijači Željezničara u duelu sa Tuzla sitijem koštao je klub 2.000 KM.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC