• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krivična prijava za pokušaj ubistva Džakmića!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Sarajevo podnio je Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru krivičnu prijavu za pokušaj ubistva pomoćnog trenera Muhameda Džakmića na utakmici protiv Zrinjskog (2:2).

Na stadionu "Pod Bijelim brijegom" 10. novembra odigran je derbi meč 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Sarajeva (2:2) na kojem se dogodio incident izazvan sudijskim greškama arbitra iz Istočnog Sarajeva Vladimira Bjelice.

Navijači "plemića" su na kraju meča zasuli tvrdim predmetima igrače i stručni štab Sarajeva, koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić pođen je flašom u tijelo, a najdeblji kraj izvukao je Muhamed Džakmić, koji je pogođen u glavu i hitno je prevezen u mostarsku bolnicu.

Zbog vrtoglavica i povraćanja, te gubljenja svijesti nakon samog udarca, ustanovljeno je da je Džakmić doživio potres mozga.

Dan poslije utakmice su mu u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo urađeni CT glave i mozga, te pregled kod neurohirurga, koji su bili uredni. Džakmić je primio zaštitu antitetanus i savjetovano mu je bolovanje minimalno deset dana.

Mostarski klub se potom izvinio zbog nemilih događaja, ali su u klubu sa "Koševa" odlučili da "presaviju tabak" i podnesu krivične prijave protiv "nepoznatih osoba" za pokušaj ubistva, što je potvrđeno sarajevskim medijima u Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru.

Sarajevski klub zahtijeva da se u istragu uključi i MUP i da budu pregledani svi snimci na osnovu kojih bi se utvrdio i vinovnik incidenta.

...
Izvor: Dailymotion/Videomotion

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC