• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nekorektno suđenje i ugrožena bezbjednost"

Autor mondo.ba

Sarajevo je remiziralo protiv Zrinjskog u Mostaru (2:2) u derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali se klub sa "Koševa" oglasio saopštenjem zbog "nefudbalskih" razloga.

"Prštalo" je na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru, gdje su bodove podijelili trostruki uzastopni šampion Zrinjski i aktuelni lider na tabeli Sarajevo.

Sarajevski klub se poslije incidenata na kraju meča u kojima su nastradali pomoćni trener Muhamed Džakmić i koordinator sportskog segmenta kluba Emir Hadžić, oglasio zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

"Povodom utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj je Fudbalski klub Sarajevo gostovao u Mostaru igrajući protiv HŠK Zrinjskog (2:2), Uprava FK Sarajevo izražava krajnje nezadovoljstvo usred nekorektnog suđenja i ugrožene bezbjednosti našeg tima.

Ovom prilikom FK Sarajevo apeluje na Fudbalski savez BiH da reaguje i donese odgovarajuće mjere u pravcu kreiranja fer-plej sportske atmosfere za održavanja utakmica, a apel takođe upućuje i FIFA Odjeljenju za integritet takmičenja da se upozna sa ovim slučajem.

FK Sarajevo izražava posebnu ogorčenost u vezi sa lošom organizacijom utakmice prilikom koje je ugrožena bezbijednost gostujućeg tima, te povrijeđen pomoćni trener bordo tima Muhamed Džakmić.

Džakmić je prilikom konstantnog bacanja sa tribina flaša i ostalih tvrdih predmeta, pogođen kamenom u glavu, prilikom čega je izgubio svijest, dok je koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić pogođen flašom.

Zabrinjavajuće je da tribina na kojoj su smješteni domaći navijači ni u jednom trenutku nije bila osigurana policijskim službenicima, što jasno indicira nezalaganje da se nasilje udalji sa fudbalskih tribina.

U narednom periodu FK Sarajevo će pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Prilike za igranje ove utakmice bile su strahovito otežavajuće, te Upravni odbor FK Sarajevo iskazuje punu podršku stručnom štabu i igračima, ističući da FK Sarajevo ima svoj cilj, te da časno i pošteno uz pomoć svojih navijača, igrača i stručnog štaba ide ka tom cilju", saopšteno je iz FK Sarajevo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC