• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KALČO: Zimska "pijaca" u znaku "rosonera"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Milan u januaru na Kšištofa Pjonteka i Lukasa Paketu potrošio 70 miliona evra, praktično više nego svi ostali klubovi Serije A zajedno.

Od pet najskupljih pojačanja, koje su tokom januara doveli klubovi Serije A, prva dva mjesta zauzeo je Milan, koji je za Kšištofa Pjonteka i Lukasa Paketu morao da isplati 70 miliona evra na račun Đenove, odnosno Flamenga.

Ipak, dolazak pomenutog dvojca već je počeo da se isplaćuje "rosonerima". Upravo je Poljak sa dva pogotka bio najzaslužniji za pobjedu Milana protiv Napolija 2:0 u četvrtfinalu Kupa Italije, dok je asistent kod njegovog drugog pogotka bio talentovani Brazilac.

via GIPHY

Dolazak Manola Gabjadinija iz Sautemptona Sampdoriju je koštao 12 miliona evra, koliko je platila i Fiorentina za Hameda Traorea, dosadašnjeg prvotimca Empolija.

Listu pet najskuplje plaćenih fudbalera ove zime zatvara Endrju Gravilan, kojeg je Inter drugoligašu Peskari platio 7,5 miliona evropskih novčanica, ali će mladi, 20-godišnji Francuz ipak ostati u Seriji B još šest mjeseci, kao posuđen igrač "nerazura".

Kod klubova iz vrha, tokom zimske "pijace" nije viđeno mnogo aktivnosti.

Aktuelni šampion Juventus odlazak Medhija Benatije u Katar nadomjestio je povratkom Martina Kaseresa iz Lacija, dok je vezistu Stefana Sturara poslao na pozajmicu u Đenovu.

Ni u redovima Napolija nije bilo bitnih promjena. Vrijedi istaće da je Hrvat Marko Rog otišao u Sevilju, gdje će igrati kao posuđen igrač do ljeta.

Milan je, poslije pomenutih transfera Pjonteka i Pakete, odlučio da se riješi dvojice Hrvata. Ustupio je Alena Halilovića Sportingu na godinu i po, a Stefana Simića Frozinoneu do ljeta tekuće godine.

Na rimski Olimpiko ove zime nije stiglo niti jedno pojačanje, dok je Roma odlučila da mladog lijevog beka Luku Pelegrinija pošalje na "kaljenje" u Kaljari.

Lacio je iz Đenove, na šest mjeseci, posudio vezistu Romula.

"Viola" je osim angažovanja pomenutog Traorea, dobar posao napravila u napadu, tako što je na šestomjesečnu pozajmicu iz Sevilje dovela Luisa Murijela, koji je već u prva dva meča pokazao da mu leži Italija.

U remiju 3:3 protiv Sampdorije, kluba čiji dres je nosio od 2015. do 2017. godine, postigao je dva pogotka, da bi sedam dana kasnije pogodio na gostovanju Kjevu, kada je njegov tim slavio 4:3. Zatim je briljirao i u italijanskom kupu, te postigao jedan gol u fantastičnoj pobjedi protiv Rome 7:1.

Od zanimljivijih transfera u Kalču ove zime vrijedi još pomenuti prelazak srpskog internacionalca Ivana Radovanovića iz Kjeva u Đenovu, te dolazak Marka Jankovića iz Partizana u SPAL.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC