• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

San Siro u transu, Pjontek bez milosti - 2/2

Autor mondo.ba

Gdje je bio do ove sezone? Milan je golovima sjajnog Poljaka izborio plasman u polufinale Kupa Italije.

Kšištof Pjontek je prije samo tri godine nastupao u drugoj ligi Poljske za Zaglebje iz Lubina, a sada je udarna igla slavnog Milana!

I to kakva!

Već u svom prvom startu u "crno-crvenom" dresu, nakon 35 miliona evra vrijednog transfera iz Đenove, 23-godišnji poljski fudbaler je za 27 minuta igre postigao dva gola u meču četvrtfinala Kupa Italije protiv Napolija.

Tima protiv kojeg je u subotu u 72. minutu debitovao u dresu "rosonera". Tada na San Siru nije bilo pogodaka, dok je večeras Pjontek ukrao "šou"!

MILAN - NAPOLI 2:0 (2:0)

Poljak je pogodio već iz prve šanse sjajno pogodivši dalji ugao nakon pasa Dijega Laksalta. To mu je bio prvi šut u "metu" u dresu novog kluba.

"Pistolero", nadimak koji je dobio ove sezone u Đenovi, je bio siguran i iz druge prilike koja mu se ukazala na meču. Iako je imao mnogo teži posao.

I ovaj put se odlično izborio za dugu loptu koju je poslao Lukas Paketa, ali je ispred sebe imao Kalidua Kulibalija, jednog od najboljih defanzivaca na svijetu.

Ipak, Pjontek se nije prepao sjajnog Senegalca, odlično je povukao loptu par koraka prema srcu šesnaesterca i pogodio suprotni ugao. Sjajno!

via GIPHY

Milan će u polufinalu Kupa Italije igrati sa boljim iz duela između Intera i Lacija.

Zanimljivo, Pjontek je po dolasku na San Siro tražio dres sa brojem devet, koji je ostao slobodan nakon odlaska Gonzala Iguaina u Čelsi, ali je sportski direktor Milana, slavni Leonardo, istakao da se taj dres mora zaslužiti.

Nakon večerašnje predstave može se slobodno reći da je Poljak krenuo krupnim koracima prema kultnoj "devetki" koju su nosili Filipo Inzagi, Žorž Vea, Marko Van Basten....

Pjontek je briljirao u prvom dijelu sezone, postigavši 19 golova u 21 nastupu za Đenovu, koja ga je prije samo šest mjeseci dovela iz Krakovije za 4.000.000 evra. Sa ova dva gola večeras, došao je do brojke od osam pogodaka u najmasovnijem italijanskom takmičenju, u kom je odigrao samo tri susreta.

Napadač Milana je igru napustio u 79. minutu uz velike ovacije domaćih navijača.

Napoli je najbliži golu bio u prvom dijelu, ali je Đanluiđi Donaruma odlične udarce Lorenca Insinjea ukrotio još boljim odbranama.

Napolitanci su, kao i u subotu naveče, imali inicijativu i posjed, ali bez ideje u napadačkoj trećini što će sigurno zabrinuti Karla Anćelotija. Velike zasluge ipak idu i ekipi Đenara Gatuza koja je pokrila svaki pedalj svoje polovine.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE:

Milan - Napoli 2:0 (2:0)
/Pjontek 11, 27/

u srijedu

Fiorentina - Roma (18.15)
Atalanta - Juventus (20.45)

u četvrtak

Inter - Lacio (21.00)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC