• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern tek u produžecima ovjerio četvrtfinale

Autor mondo.ba

Minhenski Bajern je izborio plasman u četvrtfinale njemačkog DFB pokala nakon sjajnog meča protiv Herte u Berlinu, koji je odllučen tek nakon 120 minuta igre (2:3).

Tek u petom uzastopnom meču Bajern je uspio da zabilježi pobjedu nad Hertom! I to tek nakon produžetaka!

Klub iz Mihnena je protiv berlinske ekipe najprije upisao tri remija u Bundesligi, a onda i poraz u prvom dijelu sezone, da bi u Berlinu večeras tek nakon produžetaka izborio plasman u četvrtfinale Kupa Njemačke.

HERTA - BAJERN 2:2 (1:1), produžeci 2:3

Bajern je bio neuporedivo bolji rival na Olimpijskom stadionu u Berlinu i ne bi bilo nezasluženo da je ranije obezbijedio pobjedu od tog 10. minuta prvog produžetka kad je loptu iz "bunara" šesneasterca izvukao Robert Levendovski i uputio centaršut, a u petercu je trojicu igrača Herte "nadskočio" Kingsli Koman - 2:3.

Pored Francuza, najviše zasluga za pobjedu tima sa "Alijanc Arene" imao je Serž Gnabri, dvostruki strijelac, koji je anulirao rano vođstvo ekipe iz Berlina, ali i trostruki asistent Robert Levandovski, čije je napore mogla da upropasti samo jedna greška Matsa Humelsa.

Frank Riberi je u finišu utakmice ušao umjesto Gnabrija i upisao 410. nastup u dresu Bavaraca kojim se zjednačio na vječnoj listi sa Lotarom Mateusom na 14. mjestu.

Domaćin je u trećem minutu stigao do prednosti golom Maksimilijana Mitelštata  nakon što je upotrebljivu loptu od Salomona Kalua lijepim udarcem sa ivice kaznenog prostora poslao u mrežu Bavaraca - 1:0.

U tom trenutku nije toliko nevjerovatno zvučao podatak da je Bajern, do večeras, posljednji put pobijedio berlinsku ekipu u septembru 2016. godine.

Ništa nije mogao golman Sven Ulrajh, koji je dobio priliku umjesto standardnog čuvara mreže Bajerna Manuela Nojera, koji se istina oporavio od povrede, ali trener Niko Kovač nije želio ništa da rizikuje.

Iako u rezultatskom "minusu", Bavarci su bili neupredivo kvalitetniji i opasniji, pa su samo četiri minuta kasnije uspjeli su da izjednače pogotkom Serža Gnabrija. Poslije centaršuta sa desne strane, Robert Levandovski se borio za prostor i lopta se odbila do Gnabrija, koji je natrčao i zakucao je ispod Runea Jarštajna - 1:1.

Do odlaska na odmor u poluvremenu Gnabri je propustio još dvije odlične šanse, ali je pogodio sami ugao već na otvaranju drugog dijela, nakon nove asistencije Levandovskog - 1:2.

Reprezentativac Srbije Marko Grujić je odigrao svih 120 minuta za Hertu

 Herta je i poslije preokreta bila u podređenom položaju i samo se čekalo da Bajern "prelomi" meč, da bi u 67. minutu katastrofalno pogriješio iskusni Mats Humels i omogućio Dejviju Zelkeu da postigne izjednačujući gol - 2:2.

Tim rezultatom je i završeno regularnih 90 minuta pa se ušlo u produžetke.

Branila se Herta, nadajući se da će dočekati penale, a onda "šta im Bog da", ali je Koman u 100. minutu, nakon trećeg dodavanja Levandovskog, donio pobjedu Bajernu i priliku da nastavi borbu za svoj 19. trofej u njemačkom Kupu.

Protivnika u narednoj rundi saznaće nakon sutrašnjeg žrijeba.

Četvrtfinale su sigurnom pobjedom nad Fortunom (4:1) osigurali i fudbaleri Šalkea, a nešto ranije u srijedu, plasman među osam najboljih izborio je Augzburg minimalnim trijumfom nad Kilom, kao i RB Lajpcig takođe "minimalcem" protiv Volfsburga.

KUP NJEMAČKE - OSMINA FINALA:

Kil - AUGZBURG0:1 (0:0)
/Gregorič 85/

RB LAJPCIG - Volfsburg  1:0 (1:0)
/Kunja 9/

ŠALKE - Fortuna Diseldorf  4:1 (1:0)
/Kutucu 30, Sane 48, 87, Ut 53, Henings 71/

Herta - BAJERN2:3 (2:2, 1:1) poslije produžetaka
/Mitelštat 3, Zelke 67 - Gnabri 7, 49, Koman 100/

Igrano u utorak:

HAMBURGER - Nirnberg  1:0 (0:0)
/Ozčan 54/

HAJDENHAJM - Bajer Leverkuzen  2:1 (0:1)
/Dovedan 47, Multaup 72 - Brandt 44/

Duizburg - PADERBORN1:3 (0:0)
/Souza 47 - Tekpetej 52, Proger 61, Antvi Ađej 76/

Borusija D. - VERDER3:3 (1:1), penalima 2:4
/Rojs 45+3, Pulišić 104, Hakimi 113 - Rašica 5, Pizaro 108, Harnik 119/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC