• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjontek "probudio" Milan

Autor mondo.ba

Milan je na otvaranju 25. kola Serije A tek u drugom poluvremenu "slomio" Empoli (3:0) i opet je jedan od glavnih aktera bio Poljak Kšištof Pjontek.

Milan je nastavio seriju odličnih rezultata! 

I ponovo je jednu od glavnih uloga imao poljski golgeter Kšištof Pjontek, koji je postigao pogodak i u duelu sa najslabijim gostom u Seriji A.

MILAN - EMPOLI 3:0 (0:0)

Izabranici Đenara Gatuza su otpor gostiju u 25. kolu slomili tek u drugih 45 minuta i to na samom početku kada su za dva minuta Kšištof Pjontek i Frank Kesi postigli dva gola, a treći uzastopni trijumf ovjerio je Samu Kastiljeho kojim je Milan nastavio pohod ka plasman u Ligu šampiona, gdje ga nije bilo punih pet godina.

Pjontek se međutim nije "vidio" u prvom poluvremenu, ali je "načeo" goste iz svoje prve prilike i postigao svoj 18. gol ove sezone u Seriji A.

Turčin Hakan Čalhanoglu je primio loptu po desnoj strani i pronašao poljskog golgetera na 11 metara, a Pjontek pogodio za vođstvo - 1:0.

Bio je to Poljakov sedmi gol za Milan na petom nastupu u crveno-crnom dresu, uključujući i meč Kopa Italije sa Napolijem, otkako je stigao na "San Siro" iz Đenove za sumu od tridesetak miliona evra. Ako gledamo samo prvenstvene duele, posljednji igrač koji je davao golove za Milan u četiri uzastopna dvoboja bio je Oliver Birhof.

Dva minuta kasnije, pitanje pobjednika je bilo riješeno... Samu Kastiljeho je "spojio" Franka Kesija sa golmanom gostiju, a fudbaler iz Obale Slonovače majstorski potkopao loptu - 2:0.

Pečat na 12. pobjedu ove sezone za Milan stavio je Kastiljeho u 67. minutu nakon novog centaršuta po desnoj strani koji je ovog puta uputio Andrea Konti.

"Rosoneri" su postigli u petak uveče još dva pogotka, jedan u prvom, a drugi u drugom dijelu, ali su opravdano poništeni nakon pregledavanja VAR-a. Strijelac prvog u 10. minutu bio je Brazilac Lukas Paketa, a drugog Fabio Borini u 78. minutu, međutim, sudija Pjero Đakomeli konsultovao je video tehnologiju i oba puta ustanovio nedozvoljene pozicije.

Jedinu šansu Empoli je imao preko reprezentativca Bosne i Hercegovine Rade Krunića, koji je solidno odigrao svih 90 minuta.

SERIJA A, 25. KOLO

Milan - Empoli 3:0 (0:0)
/Pjontek 49, Kesi 51, Kastiljeho 67/

Subota

Torino - Atalanta (15.00)
Frozinone - Roma (20.30)

Nedjelja

Sampdorija - Kaljari (12.30)
15.00
Bolonja - Juventus
Kjevo - Đenova
Sasuolo - SPAL
Parma - Napoli (18.00)
Fiorentina - Inter (20.30)

Ponedjeljak

Lacio - Udineze (20.30)


TABELA: Juventus 66, Napoli 53, Inter 46, Milan (+1) 45, Roma 41, Atalanta 38, Lacio 38, Fiorentina 35, Torino 35, Sampdorija 33, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 28, Kaljari 24, Udineze 22, SPAL 22, Empoli (+1) 21, Bolonja 18, Frozinone 16, Kjevo* 9.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC