• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl u Firenci!

Autor mondo.ba

Šest golova u duelu Fiorentine i Atalante u polufinalu Kupa Italije.

U prvom polufinalnom duelu Kupa Italije između Lacija i Milana publika na Olimpiku nije vidjela pogotke.

Večeras, mnogo više sreće za gledaoce na stadionu "Artemio Franki" u Firenci.

"Viola" je polufinale izborila demoliravši Romu (7:1), dok je Atalanta bila bolja od Juventusa (3:0) pa se u susretu dva veoma potentna napada očekivao spektakl!

Upravo to je i viđeno, a zadovoljniji pred revanš mogu biti gosti iz Bergama.

FIORENTINA - ATALANTA 3:3 (2:2)
/Kijeza 33, Benasi 36, Murijel 79 - Gomez 16, Pašalić 18, De Ron 58/

Već nakon 18 minuta igre gosti su imali dva gola prednosti, prvenstveno zahvaljujući fantastičnom Josipu Iličiću.

Bivši fudbaler Fiorentine se sjajno probio do šesnaesterca i "podvalio" loptu za Alehandra Gomeza koji je u majstorski prebacio Albona Lafonta. Samo dvije minute kasnije, ponovo sjajna asistencija Iličića, ovaj put za sigurnu realizaciju Marija Pašalića.

Ali, nakon petnaest minuta igre povratak Fiorentine.

Domaći navijači su pred početak meča predivnom koreografijom odali počast svom bivšem kapitenu Davideu Astoriju koji je tragično preminuo 4. marta prošle godine prije prvenstvene utakmice svoje Fiorentine u Udinama.

Federiko Kijeza je Palominu ukrao loptu na sredini terena, potom Argentincu pokazao koliko je brz, ali i Etritu Beriši koliko je precizan pogodivši dalji ugao u 33. minutu.

U 36. poravnanje!

Luis Murijel je uz dosta sreće pronašao u šesnaestercu pronašao Marka Benasija, koji je bez oklijevanja uhvatio volej i pogodio dalji ugao.

Na krilima sjajne završnice prvog poluvremena "Viola" je u drugi dio ušla sa mnogo više samopuzdanja i dosta bolje stajala na terenu, ali je u vođstvo ponovo došla Atalanta.

Albon Lafont je u 58. minutu loptu nakon centaršuta boksovao nisko i po sredini, a na ivici šesnaesterca spreman je čekao Marten de Ron i poslao pravu raketu u gornji lijevu ugao.

Stefano Pioli je u posljednjih deset minuta na teren poslao Đovanija Simeonea i zaigrao sa tri napadača što mu je donijelo novo poravnanje.

Upravo je Argentinac ukrao loptu na sredini terena, a ečeras veoma raspoloženi Kijeza se ponovo probio po desnoj strani i na drugoj stativi pronašao usamljenog Murijela koji je u 79. minutu postavio konačnih 3:3.

Atalanta je do kraja imala veliku priliku da dođe do pobjede, ali je udarac Hatemura u nadoknadi vremena pogodio okvir gola..

Revanši u Milanu i Bergamu su na programu 24. i 25. aprila, dok će finale biti odigrano 15. maja na stadionu "Olimpiko" u Rimu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC