• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odličan "Derbi dela Madonina": Inter gazda Milana!

Autor mondo.ba

Prštalo je na "San Siru" u 223. po redu "Derbiju dela Madonina", koji je kao i prethodni milanski okršaj ponovo pripao Interu - 2:3 (0:1).

Ove sezone, Inter je glavni u prestonici mode!

U prvom dijelu sezone, radovao se crno-plavi dio grada zahvaljujući pogotku u sudijskoj nadoknadi kapitena Maura Ikardija, ali mnogo se toga promijenilo pred nedjeljni 223. međusobni duel u Milanu u okviru 28. kola italijanske Serije A.

Ali ne i pobjednik!

MILAN - INTER 2:3 (0:1)

Rosoneri su pred milanski derbi ušli sa bodom ispred Intera i sa pet uzastopnih pobjeda u Seriji A, kao i sa deset mečeva bez poraza, pa su važili za blagog favorita.

Za razliku od neroazura, koji su na "San Siro" došli poprilično uzdrmani elimininacijom od Ajntrahta u Ligi Evrope, nisu imali nikakvih kadrovskih problema s obzirom da je trener Milana Đenaro Gatuzo imao sve igrače na raspolaganju.

DERBI DELA MADONINA

223 utakmice

80 pobjeda Intera

67 neriješenih

76 trijumfa Milana

Inter je postigao 303, a Milan 299 golova.

Najviše golova u Derbiju dela Madonina zabilježio je Andrij Ševčenko (14).

Najubjedljiviju pobjedu ostvario je Inter 2001. godine (0:6)

Njegov kolega s druge strane Lućano Spaleti već mjesec i kusur dana ne može da računa na Maura Ikardija, koji je odbio da trenira zbog problema sa produžetkom ugovora, a povrijeđeni su i Rađa Naingolan, Žoao Mario i Žoao Miranda.

Uprkos tome, Inter je zasluženo stigao do tri boda i preskočio Milan na trećoj poziciji!

Više su Spaletijevi momci večeras željeli pobjedu u derbiju, koji je osim pet golova, obilježio i penal, crveni karton igraču Milana, pa promjena odluke zbog VAR-a, a onda i isključenje trenera Intera! Sve u svemu, izuzetno zanimljiv meč!

No, krenimo redom...

Gosti su već na startu u trećem minutu priuštili navijačima Milana "hladan tuš".

Ivan Perišić je centrirao na drugu stativu, Lautaro Martinez glavom spustio povratnu loptu, a Matijas Vesino je s pet metara zakucao pod prečku - 0:1.

Milan je brzo pokušao da uzvrati preko Lukasa Pakete, ali je samo "zagrijao" golmana Samira Handanovića, da bi potom i crno-plavi ponovo zaprijetili preko Lautara Martineza, međutim loptu je uspio da presiječe Davide Kalabrija i spriječi pogodak.

Udarac sa distance je takođe oprobao u nekoliko navrata i Hakan Čahanoglu, ali se nije dao iznenaditi Handanović, da bi novu šansu za 2:0 propustio Vesino šutiravši iznad prečke i to je otrpilike bilo sve u prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu identično agresivan ulazak fudbalera Intera donio je novi pogodak u mreži Donarume. Igrao se 50. minut kada je Mateo Politano poslije uigrane akcije iz kornera sjajno centrirao, a Stefan de Fraj bio najviši u skoku i glavom pogodio malu mrežu - 0:2.

Rosoneri su uzvratili samo nekoliko minuta kasnije i smanjili na 1:2, takođe poslije prekida. Hakan Čalhanoglu je centrirao iz slobodnog udarca, a trzaj glavom Tijemoa Bakajoka je prevario Handanovića - 1:2.

Sporna situacija dogodila se u 65. minutu kada je sudija Marko Gvida pokazao na penal za Inter nakon što je Samu Kastiljeho u kaznenom prostoru oborio Matea Politana. Ipak, nakon konsultacija sa VAR sobom, arbitar nije promijenio odluku, a sa "kreča" siguran je bio Argentinac Lautaro Martinez - 1:3.

Činilo se da će taj pogodak "prelomiti" derbi, ali se Milan opet vratio iz "nokdauna" poslije gužve u kaznenom prostoru u 71. minutu kada se najbolje snašao Mateo Musakio i smanjio na 2:3.

Pokušavali su rosoneri da stignu do izjednačenja i produže seriju na čak 11 mečeva bez poraza, ali su im potonule "sve lađe" kad je sudija Gvido u 88. minutu pokazao Andrei Kontiju direktan crveni karton.

Međutim, poslije pregledavanja VAR-a je promijenio odluku i pokazao samo žuti, što je izazvalo bijes i revolt kod Spaletija, pa je trener Intera morao u 90. minutu da napusti teren zbog isključenja!

U sudijskoj nadoknadi, koja je trajala šest minuta, Inter se branio i odbranio 16. pobjedu u sezoni istovremeno nanijevši peti poraz najljućem rivalu.

Najbolju šansu, bolje reći zicer imao je rezervista Patrik Kutrone u 96. minutu za remi, ali je Danilo D'Ambrozio tijelom blokirao pogodak!

Sastavi

Milan (4-3-3): Donaruma, Kalabria, Musakiio, Romanjoli, Rodrigez, Kesi, Bakajoko, Paketa, Suso, Pjontek, Čalhanoglu

Inter (4-3-3): Handanović, D’Ambrozio, De Fraj, Škrinjar, Asamoa; Vesino, Brozović, Galjardini, Politano, Lautaro Martinez, Perišić

SERIJA A - 28. KOLO:

Đenova - Juventus 2:0 (0:0)
/Sturaro 72, Pandev 81/

Atalanta - Kjevo 1:1 (0:1)
/Iličić 56 - Međorini 32/

Empoli - Frozinone 2:1 (2:0)
/Kaputo 20 pen, Pajac 39 - Valcanija 70/

Lacio - Parma 4:1 (4:0)
/Marušić 22, Alberto 26 pen, 38, Lulić 44 - Sprokati 77/

Napoli - Udineze 4:2 (2:2)
/Junes 17, Kaljehon 26, Milik 57, Mertens 70 - Lasanja 30, Fofana 36/

Milan - Inter 2:3 (0:1)
/Bakajoko 57, Musakio 71 - Vesino 3, De Fraj 51, Martinez 67 pen/

Odigrano u subotu:

Sasuolo - Sampdorija 3:5 (1:3)
/Boga 38, Dankan 63, Babakar 90+2 - Defrel 15, Kvaljarela 36, Lineti 39, Prat 46, Gabjadini 72/

SPAL - Roma 2:1 (1:0)
/Fares 22, Petanja 60 pen - Peroti 53 pen/

Torino - Bolonja 2:3 (1:2)
/Pulgar 6 autogol, Ico 89 - Poli 29, Pulgar 34 pen, Orsolini 65/

Odigrano su petak:

Kaljari - Fiorentina 2:1 (0:0)
/Žoao Pedro 52, Ćepiteli 66 - Kjeza 88/

TABELA: Juventus 75, Napoli 60, Inter 53, Milan 51, Roma 47, Lacio (-1) 45, Atalanta 44, Torino 44, Sampdorija 42, Fiorentina 37, Đenova 33, Parma 33, Sasuolo 32, Kaljari 30, SPAL 26, Udineze (-1) 25, Empoli 25, Bolonja 24, Frozinone 17, Kjevo 11*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC