• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladen Krstajić: Ronalda sanjam već duže vrijeme

Autor mondo.rs

"Oni su mnogo pametni i kvalitetni igrači da im svaki sistem odgovara", odgovorio je Mladen Krstajić na pitanje o pozicijama Sergeja Milinković-Savića i Adema Ljajića.

 Mladen Krstajić pred meč Portugal - Srbija - Sanjam Ronalda već duže vrijeme Izvor: MN PRESS

/od specijalnog izvještača MONDA iz Portugala, Nebojše Petrovića/

Tražili smo injekciju samopuzdanja iz meča sa Nijemcima i dobili smo je.

Srbija se novim "pancerima" suprotstavila na dostojan način, tokom prvog poluvremena je ulazila u velike šanse i postigla jedan gol preko Luke Jovića, dok ih je još više u nastavku stvorila Njemačka, ali za ništa bolji golgeterski učinak uz majstorstvo Marka Dmitrovića (1:1).

To je bila generalna proba pred prvi meč kvalifikacija za EURO2020 protiv Portugala (25. mart), a Mladen Krstajić se iz Volfsburga u Lisabon seli sa mnogo pozitivnih utisaka.

"Pozitivna je energija, koncentracija, želja za dokazivanjem i dobrim rezultatom. Prezentovanje samog sebe i svoje zemlje, što je najbitnije. Vidjelo se da smo jedna cjelina, da žele nešto da naprave i to se ispostavilo rezultatom", kazao je Mladen Krstajić u razgovoru s novinarima pred let iz Njemačke u Portugal.

HAJDE DA BUDEMO OPTIMISTI: SRBIJA "POLOŽILA" U NJEMAČKOJ!

U međuvremenu je poznato i na koga može da računa.

Povrijeđenom Nemanji Matiću i Aleksandru Prijoviću "priključili" su se Aleksandar Kolarov i Filip Kostić, stoga su naknadno pozvani i Filip Mladenović i Milan Gajić, dok je dobra vijest što je Ljubomir Fejsa u prestonici Portugala dočekao reprezentaciju.

Ipak, i dalje ostaje otvoreno pitanje da li će biti zdrav za meč...


"Pojačali smo konkurenciju za meč i treninge. Imamo nekoliko i rovitih igrača (Gaćinović, Maksimović...), mnogo je povrijeđenih i moramo da pazimo".

Mladen Krstajić je otvoreno kazao da stoji iza svakog igrača na spisku i da nema strah nijednog od njih da ubaci u igru, kao i da se u pripremi mečeva za Njemačku i Portugal neće razlikovati baš ništa - podsjećajući tu da oni svaku utakmicu spremaju studiozno.

Naveo je da igrači "ne lebde u vazduhu" poslije utakmice sa Njemačkom i da ga to raduje, pa čak iako je sa druge strane prvak Evrope i favorit u grupi "B".

"Moram da ponavljam kao papagaj, atmosfera je odlična i krasi nas već neko vrijeme. Nemamo nikakvih nesuglasica i to je najbitnije. Bitno je da se pojave Tadić i Mitrović, nadam se da će biti spremni za meč...", kazao je Mladen Krstajić.

NOVI GLAS PROTIV: OBRADOVIĆ NEĆE DA IGRA ZA KRSTAJIĆA!

Ko vas je najviše obradovao od igrača protiv Njemačke?

"Ne volim da pričam o tome, svi su dali svoj maksimum i delovali smo kao tim. Ne bih nikoga da izdvajam...", naveo je selektor Srbije.

Ipak, mnogo je negativnih komentara bilo na račun partija Ljajića i Milinković-Savića.


Objektivno dva najslabija pojedinca utakmice protiv Njemačke nisu pravili razliku na terenu kakva se od njih očekivala, a da li je to možda povezano i sa pozicijom na terenu? Ljajiću je teško kada se pomjeri na lijevu stranu, dok SMS nije "pravi centralni vezni".

Obojici nekako više leži uloga iza napadača...

"Oni su mnogo pametni i kvalitetni igrači da im svaki sistem odgovara. Sve zavisi kako ko gleda, sa moje tačke gledišta ispunili su sve što smo tražili. U suštini sam zadovoljan kako su se ponašali i igrali", diplomatski je odgovorio selektor.

Istakao je da ga je posebno obradovala partija Darka Lazovića, za koga kaže da se na njega "sada ozbiljno računa", dok je najveća bojazan na mjestu lijevog beka.

Miroslav Bogosavac se teško nosio sa krilnim igračima Njemačke, upravo tu je jak i Portugal, pa i dalje ostaje otvorena dilema ko će zaigrati uz levu aut-liniju u odsustvu Aleksandra Kolarova i Milana Rodića.

"Možda i Rukavina bude lijevi bek. U odbrani imamo igrače koji mogu da igraju na svim pozicijama, tako da se ne brinem", mirno je zvučao Mladen Krstajić.

S obzirom na to da je najveća opastnost Kristijano Ronaldo, koji se za meč protiv Srbije vraća u reprezentaciju prvi put poslije Svjetskog prvenstva, kolumnistu MONDA Nešu Petrovića zanimalo je i da li je sanjao njihovog najboljeg fudbalera?

"Ronalda sanjam već duže vrijeme!", nasmijao se Krstajić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC