• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goran Pandev: Najviše sam priželjkivao Zrinjski

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Akademija Pandev osnovana je 2010. godine, a sedam godina kasnije po prvi put je izboren nastup u elitnom rangu fudbala u Sjevernoj Makedoniji.

''Od svih protivnika koje smo mogli dobiti u prvom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope najviše sam priželjkivao Zrinjski’’, rekao je Goran Pandev, vlasnik Akademije Pandev iz Strumice i kapiten fudbalske reprezentacije Sjeverne Makedonije.

"Vjerujemo da nešto možemo uraditi protiv kluba iz Mostara. Respektujemo protivnika u svakom slučaju, ali vjerujem našim mladim momcima. Ponosan sam na njih jer su osvojili Kup Makedonije prošle sezone, što je istorijski uspjeh za naš klub", istakao je Pandev, prvotimac italijanske Đenove, čiji je brat Saško, nekadašnji prvotimac zagrebačkog Dinama, kapiten seniorskog tima Akademije Pandev.

Prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Akademije Pandev i Zrinjskog igraće se 11. jula u Skoplju, dok će revanš u Mostaru biti sedam dana kasnije.

Utakmica u Skoplju će se igrati u Trening kampu Fudbalske federacije Makedonije ili eventualno na Areni "Todor Toše Proeski" jer stadion u Strumici nije dobio dozvolu za odigravanje međunarodnih utakmica naredne sezone.

Ukoliko se utakmica bude igrala u Trening kampu FFM igraće se u dnevnom terminu jer teren nema reflektore, što bi moglo stvoriti velike probleme za igrače oba tima s obzirom da u Skoplju u julu dnevne temperature mogu dostići i do 40 stepeni Celzijusa.

Akademiju Pandev ovog ljeta napustila su dva veoma bitna igrača Ace Stojkov i Stojanče Velinov. Glavne uzdanice protiv Zrinjskog makedonskom klubu mogli bi biti Ljupče Dorijev, jedan od najboljih fudbalera u tamošenjem šampionatu, i mladi reprezentativac Sjeverne Makedonije Mario Krstovski.

Vlasnik Goran Pandev, odnosno Akademija Pandev u Strumici, gradu na jugoistoku Sjeverne Makedonije, gradi sportski kompleks vrijedan četiri miliona evra.

Radovi bi trebali biti završeni krajem 2019. godine ili početkom 2020, te se u Akademiji Pandev nadaju kontinuitetu dobrih igara i rezultata, odnosno da od sezone 2020/2021 eventualne evropske utakmice igraju u svom gradu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC