• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danijele De Rosi preuzima brigu o ''azurinima''?

Legenda Rimljana ima ponude iz Južne i Sjeverne Amerike za nastavak igračke karijere, ali nikoga ne bi trebalo da iznenadi ako se odluči za ostanak na ''čizmi''!

Reprezentacija Italije do 21 godine mogla bi, nakon Evropskog prvenstva koje se održava u ovoj zemlji, da dobije novog selektora. Prema pisanju lista Korijere delo Sport, Luiđija bi Bjađija bi mogao da zamijeni – Danijele De Rosi!

''Azurini'' se nalaze na pragu eliminacije sa kontinentalne smotre uprkos osvojenih šest bodova u tri utakmice grupne faze. Savladani su Španija i Belgija, ali bi koban mogao da bude poraz od Poljske koji se desio u međuvremenu.

I dok mladi italijanski reprezentativci nervozno iščekuju kraj takmičenja u grupnoj fazi i nadaju se da će na kraju, mada su za to mizerne šanse, u polufinale ući kao najbolja drugoplasirana selekcija, pomenuti list navodi da će, vrlo izgledno, italijanski podmladak u nove pohode krenuti sa novim komandantom, a to bi, kako rekosmo, lako mogao da bude - De Rosi.

Njemu je istekla ugovorna obaveza sa Romom, među čijim navijačima, kao i Frančesko Toti, ima kultni status. Vezni fudbaler koji je za ''vučicu'' igrao 18 godina i na 459 utakmica postigao 43 gola ima ponuda za nastavak karijere – pominju se, između ostalog, Boka Juniors i pojedini MLS klubovi, ali je, ipak, najizglednija opcija ostanak na Apeninskom poluostrvu, prelazak u trenerske vode i preuzimanje brige o reprezentaciji do 21 godine, te bi usko sarađivao sa Robertom Manćinijem, koji sa seniorskim timom radi malo je reći odličan posao u kvalifikacijama za EURO 2020.

Kako navodi Korijere dela sport, glavni protivkandidat De Rosiju je Paolo Nikolato, sadašnji selektor državnog tima do 20 godina, koji je 2018. godine, predvodeći U-19 selekciju, došao do srebra na Evropskom šampionatu u Finskoj.

Ukoliko bi, ipak, izbor pao na Danijelea, krenuo bi, na taj način, stopama svog oca Alberta, koji je, svojevremeno, dugi niz godina radio sa mlađim selekcijama Rome.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC