• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žrijeb Prve lige RS: Derbi prvog kola u Krupi

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Izabranici Zorana Marića će u prvoj utakmici dočekati banjalučki Željezničar Sport tim.

 Žrijeb Prva liga RS fudbal Derbi Krupa Željezničar sport tim Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U Banjaluci je danas održan žrijeb takmičarskih brojeva za narednu sezonu Prve lige RS, koja će, po prvi put od svog osnivanja, brojati deset klubova i biti odigrana po trokružnom sistemu (27 kola).

Takmičenje počinje 10. avgusta, a derbi će biti odigran na stadionu u Krupi na Vrbasu, gdje će domaćin, koji je prošle sezone ispao iz Premijer lige BiH, ugostiti banjalučki Željezničar Sport tim, koji u novu sezonu ulazi, prije svega, bez najboljeg strijelca prošlosezonskog takmičenja, napadača Bojana Markovića, i veziste Dejana Bosančića, koji su u ljetnom prelaznom roku zadužili opremu povratnika u Premijer ligu BiH banjalučkog Borca.

Zanimljivo će biti i u Prijedoru, gdje će ''zeleno-crni'', koji ne kriju ambiciju da pod trenerskom komandom Igora Jankovića osvoje šampionsku titulu i poslije tri godine se vrate u bh. elitu, ugostiti prošlosezonskog prvaka drugoligaškog Istoka brčansko Jedinstvo.

U ostalim mečevima prvog kola Alfa Modriča će ugostiti Kozaru iz Gradiške, Podrinje će u Janji ugostiti Slaviju iz Istočnog Sarajeva, dok će Sloga iz Gornjeg Crnjelova pred domaćom publikom igrati protiv Tekstlca iz Dervente, koji je nakon odustajanja šampione Druge lige RS Zapad Jedinstva iz Žeravice dobio šansu da i naredne sezone, uprkos zauzimanju mjesta u zoni ispadanja, igra prvoligaške mečeve.

Iz lige će ispasti posljednjeplasirani tim, a broj timova povećao bi se u slučaju da neka od ekipa iz Republike Srpske bude morala da se iz Premijer lige BiH preseli u niži rang.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC