• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukas pred Utreht: Neka nas potcijene...

Autori mondo.ba Autori Fena

“U izjavama nakon prve utakmice vidio sam da su oni uvjereni u prolaz. Ne bi bilo loše da nas sutra potcijene", rekao je trener Zrinjskog Hari Vukas pred revanš sa Utrehtom.

Fudbaleri Zrinjskog u četvrtak u Mostaru igraju revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Utrehta s kojim su remizirali 1:1 u Holandiji.

“Čeka nas sutra velika utakmica protiv velikog protivnika. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali to ne mora ništa značiti. Sutrašnjih 90 minuta treba dobro pripremiti, znamo njihov kvalitet, znamo šta nam mogu napraviti. Ne možemo obećati prolaz, ali vjerujte da će oni koju sutra istrče na teren dati svoj maksimum i to je naša obaveza prema ovom klubu i prema ovom gradu”, rekao je trener Zrinjskog Hari Vukas na konferenciji za novinare.

Komentarišući prvu utakmicu odigranu prije sedam dana, trener Zrinjskog rekao je kako je njegova ekipa 60-70 minuta odlično stajala na terenu.

“Pred kraj utakmice poremetile su nas neke povrede i neplanirane izmjene. Govedarica zadnjih 20 minuta praktično nije igrao jer nije mogao. Taj utisak pred kraj utakmice nije bio dobar, malo su nas stisnuli, ali najvažnije je da smo mi vidjeli da možemo igrati protiv njih”, dodao je trener “plemića”.

Vukas u Mostaru očekuje napadački Utreht jer, kako je rekao, oni ne znaju drugačije da igraju.

“Očekujem njihovu ultranapadačku postavu s tri vezna od kojih ni jedan nije većih defanzivnih sklonosti”, rekao je Vukas.

Sudeći po izjavama nakon prve utakmice fudbaleri Utrehta uvjereni su u prolaz, a to po Vukasovim riječima može biti dobro za Zrinjski.

“U izjavama nakon prve utakmice vidio sam da su oni uvjereni u prolaz, da su puni kvalitetniji od nas, da smo mi nekakav gol dali, a da su oni imali puno šansi, što i jesu. Uglavnom, ne bi bilo loše za nas ako nas sutra potcijene” istakao je trener Zirnjskog.

Utakmicu je najavio i Slobodan Jakovljević, koji je u Utrehtu zamijenjen zbog povrede, ali će biti spreman za revanš.

“Ovdje sam četiri godine, igrao sam protiv Legije, protiv Maribora, i uvijek nam je falio djelić sreće da prođemo nekog jačeg protivnika. Iskreno se nadam da će nam se sreća osmjehnuti i da ćemo uz veliku podršku domaćih navijača sutra ostvariti pozitivan rezultat”, rekao je Jakovljević.

URevanš meč Zrinjski – Utreht igra se u četvrtak od 19 časova, uz prenos na TV Arena Sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC