• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina protestuje zbog izbora sudije: Dželat!

Autor mondo.rs

Novosađani objavili saopštenje u kom izražavaju nezadovoljstvo zbog toga što je Jovan Šegrt delegiran za derbi 7. kola Superlige.

 FK-Vojvodina-saopstenje-pred-derbi-Crvena-zvezda-sudija-Jovan-Segrt Izvor: MN Press/Marko Metlaš

Pred pauzu u Superligi, zbog obaveza reprezentacija, očekuje nas derbi 7. kola između Vojvodine i Crvene zvezde na "Karađorđu" (subota, 18.45), a prve "varnice" između dva kluba počele su nekoliko dana ranije...

Na zvaničnom sajtu Vojvodine objavljeno je saopštenje naslovljeno "Dželat se vraća na mesto zločina" u kom se "izrazažava zabrinutost zbog delegiranog sudije Jovana Šegrta".

Pomenuti arbitar Šegrt nije ostao u dobrom sjećanju navijačima Vojvodine u porazu upravo od Crvene zvezde iz prošle godine (2:1), kada je, vjeruju Novosađani, tendenciozno dosudio jedanaesterac za Beograđane, kada je i suspendovan na nekoliko mečeva.

Saopštenje FK Vojvodina prenosimo u cjelosti.

"Povodom predstojeće derbi utakmice sedmog kola Linglong Superlige Srbije, u kojoj će se u subotu na stadionu "Karađorđe" sastati Vojvodina i Crvena zvezda, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da izražava svoju veliku zabrinutost odlukom Sudijske komisije da za glavnog sudiju ovog meča delegira arbitra Jovana Šegrta iz Beograda.

Pažnju fudbalske javnosti i gorak ukus u sećanju navijača Vojvodine, kao i svih iskrenih ljubitelja fudbala, ovaj arbitar je ostavio prošle godine, kada je takođe na "Karađorđu" bio glavni sudija meča između Vojvodine i Crvene zvezde. Svojim tendencioznim i zaprepašćujućim odlukama, posebno onom da u 83. minutu utakmice dosudi penal za Crvenu zvezdu, Jovan Šegrt je tada direktno uticao na konačan ishod utakmice i pomogao gostujućem timu da stigne do pobede, a zbog grubih grešaka na štetu FK Vojvodina naknadno je bio suspendovan i nije sudio nekoliko utakmica u našem najelitnijem rangu takmičenja.

Uzimajući u obzir to da je, prošle godine, dosuđeni penal za našeg protivnika bila samo najveća i najočiglednija greška na štetu FK Vojvodina, jer je ovaj arbitar tokom čitavog meča imao neujednačen kriterijum i dozvoljavao našem protivniku znatno grublju i agresivniju igru, fudbalski klub Vojvodina poziva čitavu sportsku javnost, a posebno organe koji su nadležni za kontrolu suđenja, da u subotu sa velikom pažnjom prate svaku odluku i suđenje Jovana Šegrta, kako se ne bi desilo da i ovoga puta uspe u onome u čemu je uspeo prošle godine, a to je da upropasti i obesmisli jedan istinski derbi srpskog fudbala".

Novosađani su objavili i snimak spornih situacija sa pomenutog meča koji možete pogledati OVDJE, a vidjećemo da li će se i Crvena zvezda oglašavati povodom delegiranja sudije.

Podsetimo, meč se igra u subotu od 18.45 uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC