• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma se zaigrala, Berardi "zakasnio“

Autor mondo.ba

Dva lijepa gola postigao je Domeniko Berardi ekipi Rome na Olimpiku, ali Sasuolo nije mogao do preokreta poslije 0:4 na poluvremenu.

Četiri gola postigla je Roma u 33 minute igre protiv Sasuola, a nakon toga u nastavku još dve stative i prečke, da bi potomu nastavku potpuno stala.

Kada je Domeniko Beradi prelijepim udarcem iz slobodnjaka u 52. minutu matirao Lopeza niko nije brinuo zbog tog „utješnog“ gola, ali kada je u 73. minutu smanjio na 4:2 stvari su se zakomplikovale.

Ipak, 0:4 iz prvog poluvremena bio je preveliki zaostatak za ekipu Roberta De Zerbija, koja nije uspjela da u sedmom gostovanju na Olimpiku izvuče peti remi.

Poslije dva remija na startu prvenstva Roma je u trećem kolu Serije A konačno upisala i prvi trijumf rezultatom 4:2, uz pogodak Henrika Mkhtarjana na debiju u dresu „vučice.

Roma – Sasuolo 4:2 (4:0)
/Kristante 12, Džeko 19, Mkhtarjan 22, Klajvert 33 – Berardi 52, 73/

Aleksandar Kolarov se uzalud namještao da izvede jedanaesterac  u četvrtom minutu, jer je on poništen nakon reakcije iz VAR sobe, međutim, nije mnogo trebalo njegovim saigračima da natrpaju mrežu Andree Kosiljija.

Samo osam minuta kasnije iskusni čuvar mreže je vadio loptu iz mreže poslije pogotka Kristantea koji je poslije kornera odlično skočio na prvoj stativi i poslao loptu u mrežu.

Već u 19. minutu bilo je 2:0, poslije srpsko-bosanske kombinacije. Kolarov je poslao loptu u peterac, a Edin Džeko postavio nogu i to je bilo dovoljno da prevari golmana gostiju.

Odbrana Sasuola u tim trenucima praktično nije postojala  i fudbaleri Rome sa nevjerovatnom lakoćom prilazili su golu Konsiljija.

Pelegrini je u 22. minutu gurnuo loptu za Henrika Mkhtarjana, a jermenski reprezentativac rutinski ju je proslijedio u mrežu na svom debiju u dresu „vučice“.

Džastin Klajvert u nekoliko navrata  brzim ubacivanjima po strani pravio je probleme bekovima, ali i štoperima Sasuola, koji su u 33. minutu pokušali da ga uhvate u ofsajd zamku.

Pelegrini je još jednom poslao završni pas, zastavica pomoćnika ostala je dole, a mladi Holanđanin bez problema je poslao loptu pored Konsiljija za velikih 4:0 i potpuni potop Sasuola.

Igrači Sasuola ipak nisu potpuno pali na mjesttu gdje su znali u prošlosti da osvoje bodove.

U prethodnih šest duela u Rimu čak četiri puta je Sasuolo izvukao remi i možda je to bio motiv igračima u zeleno-bijelom, da poslije početne ofanzive „Vučice“ na startu drugog poluvremena  uzvrate još jače.

Dve stative i prečku pogodili su fudbaleri Rome, prije nego što se zatresao okvir gola na drugoj strani.

Berardi je izveo slobodnjak, Florenci je legao iza svog zida da spriječi eventualni udarac po zemlji, ali je lopta pogodila prečku i odsjela u mreži – 4:1.

Sasuolo je preuzeo inicijativu  i u 73. minutu stigao do novog pogotka.

Dankan je centrirao, Kaputo propustio za Berardija koji je svojim petim golom u sezoni izbio na prvo mjesto liste strijelaca.

Roma ipak nije dozvolila iznenađenje na Olimpiku i na kraju je upisala prvi trijumf u sezoni.

SERIJA A - 3. KOLO: 

Đenova - Atalanta 1:2 (0:0)
/Krišito 90+1 pen - Murijel 64 pen, Zapata 90+5/ 

Breša - Bolonja 3:4 (3:1)
/Donaruma 10, 19, Ćistana 42 - Bani 36, Palasio 56, Poli 60, Orsolini 80/ 

Parma - Kaljari 1:3 (0:2)
/Barila 58 - Ćepiteli 23, 39, Simeone 77/ 

SPAL - Lacio 2:1 (0:1)
/Petanja 63, Kurtić 90+2 - Imobile 15 pen/ 

Roma – Sasuolo 4:2 (4:0)
/Kristante 12, Džeko 19, Mkhtarjan 22, Klajvert 33 – Berardi 52, 73/

Verona - Milan (20.45)

Odigrano u subotu: 

Fiorentina - Juventus 0:0 

Napoli - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Mertens 13, 69/

Inter - Udineze 1:0 (1:0)
/Sensi 44/

U ponedjeljak:

Torino - Leće (20.45)

TABELA: Inter 9, Bolonja 7, Juventus 7, Torino (-1) 6, Napoli 6, Atalanta 6, Roma 5, Verona (-1) 4, Lacio 4, Đenova 4, Sasuolo 3, SPAL 3, Parma (-1) 3, Breša 3, Milan (-1) 3, Udineze 3, Fiorentina 1, Kaljari 0, Leće (-1) 0, Sampdorija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC