• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha iz bolnice "zaslužan" za preokret Bolonje!

Autor mondo.ba

Trener Bolonje Siniša Mihajlović je pred Brešu poručio fudbalerima da igraju kao da im je ovo posljednji meč, što je rezultiralo povratkom poslije minusa od dva gola (3:4). Nenad Tomović skrivio penal, pa asistirao u preokretu SPAL-a 2:1

Fantastičan meč u Breši!

Bolonja je u nedjelju uspjela se vrati poslije dva gola zaostatka i zabilježi pobjedu na stadionu "Mario Rigamonti" i to bez srpskog trenera Siniše Mihajlovića, koji je zbog primanja druge doze hemoterapije u borbi sa leukemijom, bio opravdano odsutan.

BREŠA - BOLONJA 3:4 (3:1)

Ali, i kad nije fizički na klupi, prisutan je duhom!

Njegova poruka iz bolnice "da igraju u Breši kao da im je ovo posljednja utakmica", jako je motivisala igrače jer se Bolonja nijednog trenutka nije predavala uprkos zaostatku od 2:0 i 3:1.

Domaćin je već u 20. minutu stekao dva pogotka prednosti zahvaljujući Alfredu Donarumi, koji je postigao 18 golova na posljednjih 17 mečeva Breše, uključujući i prošlosezonske nastupe u Seriji B.

Matija Bani je smanjio na 2:1 glavom s peterca pogodivši nakon centaršuta Nikole Sansonea, ali je nada u preokret trajala samo šest minuta nakon što je Andrea Ćistana ponovo odveo domaće na "plus dva" - 3:1.

Kad je početkom drugog dijela zbog simuliranja isključen Danijele Desena, opet se pojavila nada da Bolonja može barem do izjednačenja, što se i dogodilo već u 60. minutu.

Najprije je mrežu Jesea Joronena pogodio u 56. minutu pogodio Rodrigo Palasio, da bi četiri minuta kasnije Andrea Poli poravnao na 3:3.

Mihin tim je konačan udarac domaćinu zadao u 80. minutu nakon lijepe akcije i još ljepšeg volej udarca Rikarda Orsolinija.

Gosti su mogli u 90. minutu da kompletiraju "petardu" poslije udarca Sansonea, ali je stativa spasila Brešu.

TOMOVIĆ SE ISKUPIO ZA PENAL U PREOKRETU PROTIV LACIJA 

SPAL je takođe napravio preokret u dvoboju sa favorizovanim Laciom, koji se propisno ispromašivao u prvom dijelu, a onda i bespotrebno povukao, što je domaćin iskoristio da stigne do pobjede (2:1).    

Lacio je poveo pogotkom kapitena Ćire Imobilea iz jedanaesterca, koji je zgriješio srpski internacionalac Nenad Tomović zbog igranja rukom u kaznenom prostoru.

Prethodno su Rimljani pogodili stativu nakon udarca Felipea Kaiseda, da bi poslije vođstva propustili još dvije odlične šanse da udvostruče prednost. Najprije je golman Ertrit Beriša sjajno odbranio šut Luisa Alberta, da bi Kaisedo bio za malo neprecizan u izglednoj situaciji pred golom SPAL-a.

Kazna za ove promašaje uslijedila je poslije sat vremena igre, kada se Tomović sjajnim spuštanjem lopte i asistencijom Andrei Petanji iskupio za penal iz prvog poluvremena.

Srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić ušao je u igru s klupe u 68. minutu umjesto Lukaša Leive, ali nije uspio da pomogne nebesko-plavima da stignu do trijumfa u Ferari.

Ne samo da gosti nisu uspjeli da pobijede, već je u sudijskoj nadoknadi, slovenački fudbaler Jasmin Kurtić majstroski pogodio za preokret i prvu pobjedu SPAL-a.

SERIJA A - 3. KOLO:

Đenova - Atalanta 1:2 (0:0)
/Krišito 90+1 pen - Murijel 64 pen, Zapata 90+5/

Breša - Bolonja 3:4 (3:1)
/Donaruma 10, 19, Ćistana 42 - Bani 36, Palasio 56, Poli 60, Orsolini 80/

Parma - Kaljari 1:3 (0:2)
/Barila 58 - Ćepiteli 23, 39, Simeone 77/

SPAL - Lacio 2:1 (0:1)
/Petanja 63, Kurtić 90+2 - Imobile 15 pen/

Roma - Sasuolo (18.00)

Verona - Milan (20.45)

Odigrano u subotu:

Fiorentina - Juventus 0:0

Napoli - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Mertens 13, 69/

Inter - Udineze 1:0 (1:0)
/Sensi 44/

U ponedjeljak:

Torino - Leće (20.45)

TABELA: Inter 9, Bolonja 7, Juventus 7, Torino (-1) 6, Napoli 6, Atalanta 6, Verona (-1) 4, Lacio 4, Đenova 4, Sasuolo (-1) 3, SPAL 3, Parma (-1) 3, Breša 3, Milan (-1) 3, Udineze 3, Roma (-1) 2, Fiorentina 1, Kaljari 0, Leće (-1) 0, Sampdorija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC